Automoto

Grosjean: 'Ta nesreća obilježit će moj život, vidio sam smrt kako dolazi'

Branimir Korać • utorak, 01.12.2020.
Grosjean: 'Ta nesreća obilježit će moj život, vidio sam smrt kako dolazi'
Foto: AP Images

Teška nesreća koja se dogodila već u prvom krugu, obilježila je utrku za Veliku nagradu Bahreina. Romain Grosjean uz puno sreće ostao je živ...

Romain Grosjean preživio je tešku nesreću u kojoj je čudom preživio. Iz vatrenog bolida izašao je s ozljedama koje su mogle biti puno teže.

"Ne znam postoji li riječ čudo ili može li je se upotrijebiti, ali u svakom bih slučaju rekao da nije bilo moje vrijeme za umrijeti", rekao je Grosjean u intervjuu za TF1.

U bolidu je proveo 28 sekundi, a njemu se činilo kao cijela vječnost.

"Činilo mi se da traje mnogo dulje od 28 sekundi. Vidio sam da mi vizir postaje narančast, vidio sam plamen s lijeve strane automobila. Razmišljao sam o puno stvari, pa i o Nikiju Laudi i pomislio sam da ne želim tako završiti svoju priču i Formuli 1. A onda sam, zbog svoje djece, rekao sebi da moram izaći. Stavio sam ruke u vatru, pa sam jasno osjetio kako gori na šasiji. Izašao sam, a onda sam osjetio da me netko navlači za odijelo, tada sam znao da sam vani."

Grosjean je u naletu adrenalina najmanje brinuo za sebe.

"Više sam se bojao za svoju obitelj i prijatelje, svoju djecu koja su mi najveći izvor ponosa i energije, nego za sebe. Trebat će vremena za oporavak psihe, jer sam doista vidio smrt kako dolazi. Ni u Hollywoodu nismo u mogućnosti raditi takve snimke. To je najveći udes koji sam ikad vidio u životu. Automobil se zapalio, eksplodirao, a akumulator koji je također planuo, dodatno je dodao energiju."

Grosjean ima veliku želju nastupiti u zadnjoj utrci sezone u Abu Dhabiju.

"Postoji potreba da se vratim u automobil, ako je moguće u Abu Dhabiju, da svoju priču s Formulom 1 završim na drugačiji način. Bilo je to gotovo kao drugo rođenje. Izaći iz plamena tog dana nešto je što će zauvijek obilježiti moj život. Imam puno ljudi koji su mi pokazali ljubav i to me puno dirnulo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!