Ostali sportovi

DSVR: Podržavamo inicijativu 'Za sport i zdravlje - protiv korone'

Sportnet • srijeda, 02.12.2020.
DSVR: Podržavamo inicijativu 'Za sport i zdravlje - protiv korone'

Društvo sportaša veterana i rekreativaca podržava inicijativu “Za sport i zdravlje - protiv korone”, kojom se od Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma i sporta traži da u što kraćem roku donesu odluku o nastavku sportskih aktivnosti prema preporukama hrvatskih i svjetskih zdravstvenih i sportskih stručnjaka te uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Svi sportaši – od onih vrhunskih, pa do onih kojima su sport i rekreacija oblik održavanja zdravog načina života – daju punu podršku epidemiološkim mjerama za što efikasnije suzbijanje virusa COVID-19, ali od Nacionalnog stožera i nadležnih institucija očekuju malo više razumijevanja i određivanje mjera koje neće potpuno obustaviti organizirano bavljenje sportom u Hrvatskoj.

Teško nam je, naime, prihvatiti da je jednom tako discipliniranom dijelu populacije kakvi su sportaši onemogućeno korištenje objekata, čak i onih na otvorenom, na kojima je moguće organizirati treninge uz potpuno pridržavanje svih propisanih epidemiološkim mjera. Nije nam prihvatljivo ni linearno određivanje razina natjecanja i kategorija sportaša koji se izuzimaju od zabrane treniranja i natjecanja jer svaki sport ima svoje specifičnosti kojima se bitno razlikuje od drugih sportova.

Pozivamo, stoga, sve nadležne službe i institucije da u suradnji sa sportskim savezima, klubovima i kineziolozima donesu mjere kojima će sportašicama i sportašima svih dobnih uzrasta i kategorija biti omogućeno daljnje bavljenje sportom uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Sport i rekreacija u vrijeme ove velike zdravstvene krize ne smiju biti problem, već upravo jedan od načina na koji se jačanjem imuniteta i otpornosti organizma populacija bori protiv virusa. I zato, dajmo sportu šansu!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!