Ostali sportovi

Ana Đerek i Sara Šulekić pobjednice CRO-GYM lige

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 06.12.2020.
Ana Đerek i Sara Šulekić pobjednice CRO-GYM lige

Dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek osvojila je prvo izdanje seniorske CRO-GYM lige, dok je Sara Šulekić ukupna pobjednica među juniorkama...

Natjecanje koje je Hrvatski gimnastički savez pokrenuo u nedostatku međunarodnih natjecanja kako bi spasio sezonu hrvatskih vježbača i dao im mogućnost bolje pripreme za Europsko prvenstvo u Mersinu koje je na rasporedu sljedeća dva tjedna, trebalo je imati tri natjecanja za gimnastičarke.

Nakon Nedelišća 23. listopada i Zagreba 7. studenoga, treća odlučujuća stanica trebala se održati jučer u Zagrebu, međutim, zbog novih epidemioloških mjera, natjecanje je moralo biti otkazano, stoga je Tehnički odbor HGS-a odlučio proglasiti pobjednice nakon dva održana kola.

Članica splitskog Marjana slavila je i u Nedelišću i u Zagrebu i sa 60 bodova nosi ukupnu pobjedu. Druga je Tijana Korent (GK MZ Macan) sa 40 bodova, a treća Tina Zelčić (ZTD Hrvatski Sokol) sa 15.

Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) osvojila je dvije titule. Pobjednica je u višeboju ispred Nike Kukuljan Frlete (GK Rijeka), te u pojedinačnom natjecanju gdje je skupila 50 bodova. Isti broj bodova ima Antea Ercegović (GK Marjan), međutim pobjednicom se proglašava gimnastičarka s većom E ocjenom (u odnosu na zadani kriterij). Brončana je Nika Kukuljan Frleta.

Najbolje hrvatske seniorke i juniorke sljedećeg tjedna odraditi će završne pripreme, a za točno tjedan dana (nedjelja) odletjeti će put Mersina gdje ih čeka Europsko prvenstvo. Seniorsku reprezentaciju čine Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), a juniorsku Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Antea Ercegović, Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matoščević (GK Rijeka).

S njima na put će treneri Miroslav Končarević, Diana Lukašić, Marko Brez, Robertina Kućan i Igor Križimski, te sutkinje Julija Ljubančić, Dunja Lederer i Anamarija Palijan Vračević.

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!