Ostali sportovi

Moderniziranje Igara: Breakdancing će biti dio OI u Parizu

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.12.2020.
Moderniziranje Igara: Breakdancing će biti dio OI u Parizu
Foto: AP Images

Olimpijske igre u Parizu 2024. su potvrdile listu sportova koji će biti u programu, a u nju je uključeno nekoliko "novih" sportova poput breakdancinga koji će debitirati u Parizu...

Sve više ekstremnih i uličnih sportova dobiva svoje mjesto u olimpijskom programu. Tako je potvrđeno da će breaking, kompetitivna forma breakdancinga biti dio programa na Olimpijskim igrama koje će se održati 2024. godine u Parizu.

Breaking se tako pridružuje plejadi novih sportova poput surfanja, penjanja i skateboardinga koji će debitirati na odgođenim Igrama u Tokiju 2021., a već im je potvrđeno i drugo pojavljivanje u Parizu. Već nekoliko Igara u nizu je praksa MOO-a da dodaje nove sportove.

Tako ćemo imati prilike i gledati košarku u formi "tri na tri", popularni "hakl", a jedan od ulično popularnijih sportova koji ipak nije dobio dozvolu je parkour. Parkour je ulična forma koja uključuje trčanje i preskakanje te penjanje po raznim preprekama, a na ulicama se najviše odvija po stubištima, ogradama i krovovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!