Ostali sportovi

Šulekić, Kukuljan Frleta i Ercegović izborile čak pet hrvatskih juniorskih finala na EP u gimnastici

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 18.12.2020.
Šulekić, Kukuljan Frleta i Ercegović izborile čak  pet hrvatskih juniorskih finala na EP u gimnastici

Čak pet pojedinačnih finala izborile su hrvatske juniorke na Europskom prvenstvu u Mersinu!

Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) finalistica je na dvovisinskim ručama, tlu i preskoku, Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) ušla je u borbu za medalje na dvovisinskim ručama, a Antea Ercegović (GK Marjan) je finalistica na preskoku.

Uz sve ovo, Sara Šulekić je i šesta višebojka Europe s ukupno 48,532 bodova, dok je hrvatska ekipa u čijem sastavu su uz već spomenute djevojke i Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matoščević (GK Rijeka) zauzela peto mjesto (141,963). Da kojim slučajem nisu imale problem s gredom, Hrvatice bi osvojile broncu! No i ovo što su napravile je povijesni rezultat za hrvatsku gimnastiku.

Sara Šulekić je ušla u čak tri od četiri moguća finala - na dvovisinskim ručama bila je sjajna druga u kvalifikacijama s ocjenom 12,400, na tlu pak šesta (12,266), a na preskoku sedma (13,066).

Nika Kukuljan Frleta u borbu za medalje na dvovisinskim ručama ide s trećim mjestom kvalifikacija (12,133), a Antea Ercegović s osmom ocjenom preskoka (13,050).

Uz djevojke u Mersinu veliki posao odradili su njihovi treneri Diana Lukašić, Marko Brez i Miroslav Končarević, te sutkinje Dunja Lederer, Julija Ljubančić i Anamarija Palijan Vračević.

Lov na medalje čeka nas u nedjelju kada će se u finalu naći tri juniorke u tri finala te dvije seniorke u tri finala (prijenos seniorskih finala na HRT 2 od 13 sati). Sutra je pak na rasporedu ekipno finale seniorki u kojem prvi put nastupa i Hrvatska i to Ana Đerek, Christina Zwicker, Tijana Korent, Tina Zelčić i Petra Furač.

Podsjetimo, prošloga tjedna muška reprezentacija Hrvatske u Mersinu je imala šest finala (četiri seniorska i dva juniorska) i osvojila tri srebrne medalje (Srbić, Benović i Ude), a sada ima čak devet ženskih finala (tri seniorska pojedinačna, jedno ekipno i pet juniorskih).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!