Ostali sportovi

Hrvatske gimnastičarke ekipno šeste u Europi, Ana Đerek zvijezda EP-a

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 19.12.2020.
Hrvatske gimnastičarke ekipno šeste u Europi, Ana Đerek zvijezda EP-a

Završeno je ekipno finale 33. Europskog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici u Mersinu. Hrvatska je završila kao šesta reprezentacija Europe, a Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač skupile su ukupno 136,762 boda.

Prvakinje Staroga kontinenta su Ukrajinke (154,663), srebrna je Rumunjska (154,496), a brončana Mađarska (151,597).

Na kraju finala došlo je i sjajno priznanje. Ana Đerek primila je posebnu nagradu Europske gimnastičke federacije - SmartScoring Shooting star nagradu.

Nagradu za najelegantniju gimnastičku zvijezdu ovog prvenstva, nagradu koju je u muškoj konkurenciji prošloga tjedna primila turska zvijezda Ibrahim Colak.

Ovo je nagrada koju je Europska federacija u suradnji sa svojim partnerom SmartScoringom počela dodjeljivati 2018. godine, njome se "želi u središte pažnje staviti gimnastičarka i gimnastičar s iznimnom pričom, netko tko je nadahnuće za buduću generaciju gimnastičara, ali i širu javnost". Dvostruka olimpijka iz Splita, iz Gimnastičkog kluba Marjan, iz male Hrvatske, svakako je netko tko djevojčicama koje sanjaju biti vrhunske gimnastičarke može biti primjer i dokaz da je u sportu sve moguće. Ako si uporan, ako radiš, ako vjeruješ, ako sanjaš...

Sutra će u Mersinu biti novi veliki dan za hrvatsku gimnastiku. Od 8 ujutro po hrvatskom vremenu u lovu na pojedinačne medalje prvo će biti juniorke - Sara Šulekić na dvovisinskim ručama, tlu i preskoku, Nika Kukuljan Frleta na dvovisinskim ručama, te Antea Ercegović na preskoku.

Nakon njih od 13 sati (HRT 2) na programu su pojedinačna seniorska finala u kojem će se naći Tijana Korent na preskoku, te Christina Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!