Zimski sportovi

Vidović: 'Da bih vratio uloženo, morao bih završiti na postolju'

Mihaela Bradovski • utorak, 05.01.2021.
Vidović: 'Da bih vratio uloženo, morao bih završiti na postolju'

Matej Vidović nije više član hrvatske skijaške reprezentacije, ali ne odustaje te vjeruje i da se može vratiti u reprezentaciju...

Matej Vidović izgubio je status reprezentativca još 2019. godine, ali i dalje trenira i nastupa te se nada povratku u reprezentaciju.

"Nisam očekivao i tada sam rekao Pavleku da su šanse velike da ću morati prestati skijati. U pandemiji koronavirusa sve organizirati sam, nabaviti skije, čini se da ste pred zidom, ali probat ću dokazati da smo svi isti kada stanemo u startnu kućicu. Skijat ću dok vidim da ima smisla, dok imam novca, a to bi moglo biti do kraja ove sezone. Vjerujem u povratak u reprezentaciju, a i dalje sam u aktivnoj pričuvi MORH-a, dobivam i neka sredstva od Međunarodnog olimpijskog odbora, trudim se sa svim tim stvoriti uvjete koji neće utjecati na moje rezultate", ističe Vidović u razgovoru za Večernji list.

Vidović je ispadanjem iz reprezentacije ostao bez brojnih beneficija, ali koliko god je to moguće i dalje dobije neku pomoć.

"Kod nas je situacija takva da dok si u reprezentaciji imaš sve što ti je potrebno, a kada si pridruženi član, onda nemaš ništa. Pavlek pomogne koliko god može i na tome mu hvala, ali siguran dam da ovo ne radi nitko osim mene u svijetu skijanja. Troškovi su veliki, serviseri vani koštaju po 2500-3000 eura. Samo da vratim sve ono što sam uložio na početku sezone, morao bih završiti na postolju."

Podrška obitelji ono je što održava Vidoviću u Svjetskom kupu.

"Kada sam ispao iz reprezentacije, otac me pitao želim li se školovati ili zaposliti, a ja sam odlučio ostati u skijanju. Otac mi je velika podrška i trener je i servisar."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!