Ostali sportovi

Bodybuilder Marko Šoltić suspendiran na četiri godine

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 15.01.2021.
Bodybuilder Marko Šoltić suspendiran na četiri godine

Još jedan pozitivan test na antidopinškom testiranju na Prvenstva Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu. Marku Šoltiću on je donio četiri godine suspenzije...

Stegovno vijeće je na stegovnom zasjedanju održanom 26. studenog 2020. godine utvrdilo da je 12. rujna 2020., na dopinškom testiranju na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu, održanom u Čakovcu, u urinu sportaša Marka Šoltića, analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT), utvrđeno prisustvo dviju zabranjenih nespecifiranih tvari. Prisustvo metabolita dehidroklormetiltestosterona i stanozolola (kategorija S1.1 Anabolički androgeni steroidi (AAS), iz Popisa zabranjenih sredstava 2020).

Sportaš nije zatražio analizu B uzorka, niti je imao terapijsko izuzeće. U očitovanju je priznao korištenje zabranjenih tvari.

Marku Šoltiću, na temelju odredbe 10.2.1 i 10.2.1.1 Pravilnika, određene su 4 (četiri) godine razdoblja nepodobnosti. U izrečenu mjeru uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 7. listopada 2020., tako da izrečena mjera ističe 6. listopada 2024.

Na temelju odredbe 10.1 Pravilnika, poništavaju se rezultati postignuti na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu, održanom u Čakovcu 12. rujna 2020.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!