Ostali sportovi

Japanci priznaju: 'MOO treba razmišljati i o planu B i C'

Branimir Korać • subota, 16.01.2021.
Japanci priznaju: 'MOO treba razmišljati i o planu B i C'
Foto: AP Images

Od 23. srpnja ove godine trebale bi biti održane Olimpijske igre u Tokiju, međuim sve je moguće, pa čak i da se one na kraju ne održe...

Situacija s pandemijom koronavirusa u svijetu nije dobra, pa tako niti u Japanu koji je domaćin Olimpijskih igara u srpnju i kolovozu ove godine. Zbog velikog broja pozitivnih slučajeva, u Tokiju je proglašeno izvanredno stanje pa tako više niti organizatori nisu apsolutni optimisti.

Japanski ministar Taro Kono poručio je kako bi Međunarodni olimpijski odbor mogao početi razmišljati i o opcijama B i C.

"Moramo dati sve od sebe kako bi se pripremili za Igre, ali stvari mogu otići i u drugom smjeru. Sve je moguće, ali kao organizatori Igara moramo napraviti sve što je potrebno da imamo dobre Igre. Međutim Međunarodni olimpijski odbor mora razmišljati i o planu B i Planu Cm, situacija nije lagana", poručio je Kono.

U Japanu je sve više onih koji se protive organiziranju Igara ovog ljeta pa je posljednje istraživanje pokazalo kako je oko 80 posto Japanaca za odgodu Igara ili njihovo potpuno otkazivanje.

Predsjednik organizacijskog odbora Igara u Tokiju, Yoshiro Mori ranije je izjavio kako će konačna odluka oko održavanja Igara biti donesena u naredna dva mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!