Rukomet

[VIDEO] Manuel Štrlek: 'Nadam se da nam se sad otvorilo'

Matej Kačan • nedjelja, 17.01.2021.
[VIDEO] Manuel Štrlek: 'Nadam se da nam se sad otvorilo'

Iako je nakon susreta protiv Japana bio dosta kritičan, Manuel Štrlek je nakon Angole izrazio nadu da se našim dečkima napokon otvorilo u drugom dijelu i da će sve dalje ići lakše...

Nakon utakmice je u mix zoni Manuela Štrleka dočekao Nikša Kaleb koji je svom kolegi s krila postavio nekoliko pitanja, a prvo je bilo usmjereno na novi sporiji početak, a onda ipak bolje drugo poluvrijeme.

"Opet smo prenijeli tu nervozu s početka prve utakmice, kako i tada tako i danas. No, čim so počeli gledati u gol i suigrače, a ne u pod se otvorilo. Naravno da je kvaliteta na našoj strani, ali to treba pokazati na terenu. Nadam se da smo odčepili i da ćemo biti pravi u najjačoj utakmici protiv Katra", kazao je Štrlek.

Što reprezentativce treba potaknuti da prije naprave faul, opet izgledaju kao da su premekani u obrani?

Ja sam u prvoj utakmici vikao da smo premekani u toj obrani, da trebamo više kontakta i energije i raditi prekide, vidjeli smo i danas da smo puštali da pucaju izvana bez kontakta, da se pušta lopta. Puštalo je na sve strane. Nisam ekspert za obranu, ja sam tu zadnji i krpam se, ali sam siguran da će sve doći na svoje mjesto. Ovo je drukčiji tip rukometa, ja sam siguran da nam bolje leže europske ekipe", zaključio je Štrlek.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!