Ostali sportovi

Craig Spence: 'U nekim zemljama već je počelo cijepljenje olimpijaca i paraolimpijaca'

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 26.01.2021.
Craig Spence: 'U nekim zemljama već je počelo cijepljenje olimpijaca i paraolimpijaca'
Foto: AP Images

Glasnogovornik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (MPO) Craig Spence izjavio je kako su organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje bi se ovoga ljeta trebale održati u Tokiju u mnogo boljoj poziciji sada nego ranije zbog pojave cjepiva protiv koronavirusa.

"Znam kako je u nekim zemljama već počelo cijepljenje kako olimpijaca tako i paraolimpijaca i zato će mnogo sportaša koji dođu na Igre biti cijepljeno i prije svečanosti otvaranja. Vidio sam kako su britanski paraolimpijci cijepljeni i to zato jer su prepoznati kao ranjiva skupina, a vidio sam i neke sportaše, mislim u Izraelu, koji su također cijepljeni. Poznato nam je kako je priličan broj paraolimpijaca i u drugim zemljama cijepljeno ili će biti cijepljeno u skoro vrijeme", kazao je Spence.

Dosta sportaša, kao i čelnika njihovih nacionalnih olimpijskih odbora, kazalo je kako se ne žele cijepiti protiv koronavira preko reda, odnosno prije pripadnika ranjivih skupina.

Nedavno istraživanje pokazalo je kako je gotovo 80 posto Japanaca protiv održavanja Igara ovoga ljeta zvog porasta broja zaraženih osoba diljem svijeta.

"Mislim kako će pojava cjepiva donijeti promjenu u pristupu svih uključenih. Smatram kako je to bilo ono što nam je nedostajalo i kako smo u mnogo boljoj poziciji no što to javnost vjeruje. Sada je važno komunicirati svijetu kako nismo bili besposleni u posljednjih 10 mjeseci. Ustvari smo razvili jako dobar plan", dodao je Spence.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!