Rukomet

Barcelona predvodi klubove po broju igrača u polufinalu

Mihaela Bradovski • petak, 29.01.2021.
Barcelona predvodi klubove po broju igrača u polufinalu
Foto: AP Images

Danas su na rasporedu polufinalni susreti na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Klub koji daje najviše polufinalista je Barcelona...

Danska, Francuska, Španjolska i Švedska borit će se za mjesto u finalu Svjetskog prvenstva. Četiri reprezentacije su još u Egiptu što za neke klubove znači da će još malo morati pričekati na povratak svojih igrača.

Njih čak osmoricu daje Barcelona, a najviše ih je u španjolskoj reprezentaciji i to Gonzalo Perez de Vargas, Raul Entrerrios, Aleix Gomez i Aito Arino, trojica igraju za Francusku i to Dika Mem, Timothey N'Guessan i Ludovic Fabregas, a tu je i danski vratar Kevin Moller.

Odmah iza Barcelone je PSG koji daje sedmoricu sudionika polufinala, a najviše ih je u redovima Francuske, četvorica i to Nedim Remili, Vincent Gerard, Yann Genty i Luka Karabatić. PSG ima i dvojicu Španjolaca i to Ferrana Solea i Virana Morrosa te Danca Mikkela Hansena.

U skupini klubova s po šest igrača u polufinalu nalaze se Aalborg i Montpellier. Aalborg ima po trojicu Danaca i Šveđana, Danci su Magnus Saugstrup Jensen, Henrik Mollgaard i Nikolaj Christensen. Šveđani su Mikael Aggefors, Felix Claar i Lukas Sandell. Montpellier ima pak četvoricu Francuza (Yanis Lenne, Melvyn Richardson, Hugo Descat i Valentin Porte) i dva Šveđana (Fredrica Petterssona i Lucasa Pellasa).

Što se tiče ostalih sudionika završnog turnira Lige prvaka, Kiel i Veszprem imaju po trojicu. Kiel predstavljaju braća Landin i Oskar Sunnefeldt, a Veszprem Kentin Mahe, Jorge Maqueda i Rodrigo Corrales.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!