SP 2021., nokaut faza, Za 3. mjesto, 31.01.2021, 14:30 h, Kairo
Suci: Matija Gubica, Boris Milošević (Hrvatska)
Španjolska
Španjolska
35:29(16:13) Francuska
Francuska

Španjolci sjajno odradili posao i lakoćom došli do brončanog odličja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.01.2021.
Španjolci sjajno odradili posao i lakoćom došli do brončanog odličja
Foto: Pixsell

U susretu za treće mjesto Francuska je podbacila, nije bila na razini protivnika i morala je priznati Španjolcima da su zaslužili pobjedu. Briljirao je Rodrigo Corrales, u napadu su braća Dujšebajev stvara ogromne probleme francuskoj obranu i na kraju su Riberini učenici zasluženo slavili 35:29...

Španjolska
Francuska
Španjolska
Francuska
IgračiGO7mIsk.
Adrian Figueras 4---
Aitor Arino 2---
Aleix Gomez 4-1/11
Alex Dujšebaev 8---
Angel Fernandez 1---
Daniel Dujšebaev 6---
Daniel Sarmiento 1---
Ferran Sole 4---
Gedeon Guardiola ----
Gonzalo Perez de Vargas ----
Joan Canellas 1---
Jorge Maqueda ----
Raul Entrrerios 4---
Rodrigo Corrales ----
Ruben Marchan ----
Viran Morros ----
Trener: Jordi Ribera   
UKUPNO3501/11
IgračiGO7mIsk.
Adrien Dipanda ---1
Dika Mem 3---
Hugo Descat 7-1/1-
Jean Jacques Acquevillo 2---
Kentin Mahe 2-1/1-
Luc Abalo 1---
Ludovic Fabregas 4---
Melvyn Richardson ----
Michael Guigou 2---
Nedim Remili 2---
Nicolas Claire ----
Nicolas Tournat 4---
Romain Lagarde ----
Valentin Porte 2---
Vincent Gerard ----
Yann Genty ----
Trener: Guillaume Gille   
UKUPNO2902/21

Nakon dana odmora u borbu za treće mjesto krenule su izabrane vrste Španjolske i Francuske. Tijekom te pauze u rasporedu bolje su se oporavili Španjolci koji su nakon današnjih 60 minuta tituli europskih prvaka dodali i svjetsku broncu.

A Španjolska je otvorila dvoboj na najbolji mogući način. Od prvog je napada zaigrala koncentriranije i odlučnije dok su se na drugoj strani Francuzi tražili do posljednjih sedam minuta prvog dijela. Već nakon osam minuta igre španjolski su rukometaši vodili sa 7:2, a prednost od pet pogodaka držali su i na ulasku u drugu polovicu prvog poluvremena.

Rodrigo Corrales do odlaska na odmor skupio je 10 obrana dok je sa šest pogodaka španjolski napad predvodio Alex Dujšebajev. Osim što su Francuzi imali konstantnih problema sa španjolskim vratarem, gotovo čitavu prvu polovicu onemogućeni su im i kontranapadi te je razlika na odmoru, u konačnici, mogla biti i veća.

U spomenutim posljednjim minutama prve polovice susreta povukao je kapetan Guigou te se u nastavak ušlo sa 16:13 za izabranike Jordija Ribere. U taj nastavak Kentin Mahe ušao je s učinkom dva od šest, a po popravak dojma krenuo je i Nedim Remili (2/5). S druge strane, španjolsku je igru osim efikasnosti krasila i atraktivnost.

Iako se početkom drugog dijela, nakon vezanih zgoditaka Descata i Fabregasa, Francuska na brzinu primaknula na korak do egala njihovo se dobro raspoloženje nije dugo zadržalo. Figueras, Gomez i s dva pogotka Daniel Dujšebajev nisu propustili iskoristiti nove Corralesove obrane i na semaforu je ponovno +4 za europske prvake.

U posljednjih osam minuta Francuska je ušla sa zaostatkom od šest pogodaka i već je tada bilo jasno kako će u to malo preostalog vremena teško moći napraviti ono što joj za rukom nije polazilo više od 50 minuta. Riberina vrsta svjetsku je smotru na kraju zaključila 35:29 slavljem.

Igrač utakmice Rodrigo Corrales zaustavio je ukupno 16 francuskih šuteva, a kada je u pitanju napad pobjedničkog sastava tu su najbolji bili Alex i Daniel Dujšebajev s osam, odnosno šest zgoditaka. U dresu Francuske sedam se puta u listu strijelaca upisao Hugo Descat.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2021., nokaut faza

za 3. mjesto

Španjolska35:29Francuska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!