Tenis

Novi teniski centar niče i u Čakovcu, postavljena dva terena s tvrdom podlogom

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 01.02.2021.
Novi teniski centar niče i u Čakovcu, postavljena dva terena s tvrdom podlogom

Tenis u Čakovcu ima dugu i bogatu povijest, a otvaranje prve faze regionalnog Teniskog centra Čakovec jamči i da ima sjajnu budućnost. Ovaj centar omogućit će teniski razvoj u izvrsnim uvjetima te natjecanja za zimskih mjeseci, a 1. veljače predstavljena su dva teniska terena s tvrdom podlogom u balonu što predstavlja kraj prve faze ovog projekta vrijednog 20 milijuna kuna.

Teniski centar u Čakovcu podržao je Hrvatski teniski savez kao dio inicijative kojom se potiče razvoj lokalnog tenisa, a predsjednica Saveza Nikolina Babić pozdravila je prvi korak prema povratku profesionalnih turnira u Čakovec: "Iznimno sam sretna i pononsna što se ovaj centar otvara baš u Čakovcu, ovo je stvarno veliki iskorak za razvoj tenisa u ovoj regiji. Bez dobre teniske infrastrukture vrlo je teško raditi na budućnosti i stvarati rezultate. Zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta, Hrvatskom olimpijskom odboru i Gradu Čakovcu što su prepoznali potencijal u ovom području. Sada se treba okrenuti drugoj fazi i daljnjoj realizaciji, a Hrvatski teniski savez će i dalje davati podršku u programima, organizaciji kampova i dodjeli turnira. Veselimo se povratku profesionalnih tenisača te futuresa i challengera u Čakovec koji sa svojom tradicijom to svakako zaslužuje."

Terene je otvorio gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač: "Tradicija tenisa u našem gradu postoji više od sto godina, imamo jedan od najtrofejnijih klubova, a Čakovec ima veliku ulogu u razvoju hrvatskog tenisa. Mislim da naši tenisači zaslužuju ove terene. Ovo je prva faza, a krećemo prema drugoj fazi i završetku izgradnje regionalnog društveno-teniskog centra Čakovec. Ovo je korak naprijed za međimurski tenis koji je do sada imao velike uspjehe, a od sada će ih biti i više."

Koliko je jedan ovakav teniski centar važan za razvoj mladog tenisača najbolje znaju današnji hrvatski profesionalci, Marin Čilić i Borna Ćorić, koji su se na otvaranju terena javili video porukom.

"Vidio sam prije par dana teniske terena u Čakovcu i stvarno sjajno izgledaju. Vjerujem da će poslužiti svojoj svrsi i da će mladi u Čakovcu imati sjajne uvjete za postizanje rezultata. Svjesni smo da u Hrvatskoj imamo puno terena na otvorenom ali da su nam svima potrebni ovakvi uvjeti i za treniranje u zatvorenom. Želim svim mladim tenisačima puno sreće", izjavio je Marin dok je Borna istaknuo: "Drago mi je bilo čuti da se novi teniski centar otvara u Čakovec, taj grad je imao veliku ulogu u hrvatskom, ali i u mom tenisu jer sam tamo odigrao puno mečeva. Također se nadam da će i ostali gradovi pratiti trend te da će bit još teniskih terena."

Uz treniranje u svim uvjetima, ovaj centar omogućit će i organizaciju teniskih turnira koji su nužni za razvoj mladih tenisača. Većinu troškova izgradnje Centra pokrio je Grad Čakovec sredstvima iz vanjskih izvora, a bit će novi dom TK Franjo Punčec koji je također pokrio dio sredstava izgranje terena i balona.

"Ovaj objekt koji danas puštamo u promet veliki je korak za naš klub. Obogatit će infrastrukturu kluba, a samim time imat ćemo i kvalitetniji razvoj svih tenisača. Do sada je prelazak u zimski period rada bio problem za nas jer je značio reduciranje nekih klupskih programa. S ovim novim terenima moći ćemo normalno funkcionirati cijele godine baš kao i organizirati turnire tijekom zime, i to profesionalne", zaključio je Josip Sabolek, predsjednik TK Franjo Punčec.

FOTO: HTS/Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!