Zimski sportovi

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu samo u Latviji

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 03.02.2021.
Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu samo u Latviji
Foto: Martina Oštrić

Svjetsko prvenstvo elitne skupine u hokeju na ledu održat će se od 21. svibnja do 6. lipnja samo u Latviji, odlučila je Međunarodna hokejaška federacija (IIHF).

Prema prvotnom planu, domaćini su trebali biti Latvija i Bjelorusija, no potonja je ostala bez natjecanja zbog zdravstvenih, sigurnosnih i političkih problema.

Prve sumnje da će se SP ove godine održati i u Minsku objavio je predsjednik IIHF-a Rene Fasel nakon nedavnog posjeta Bjelorusiji i prijema kod predsjednika Aleksandra Lukašenka. Fasel je posebno istaknuo zdravstveni aspekt, jer je kazao da Bjelorusija ima velike poteškoće u kontroli koronavirusa, a postoji i veliki politički pritisak zbog situacije u Bjelorusiji i samovolje tamošnjeg predsjednika.

IIHF je razmatrao opciju da se u organizaciju SP-a uključe Bratislava ili danski Herning, no odlučeno je da SP bude samo u Latviji i to u Rigi.

Jedan od argumenata za takvu odluku je i zdravstveni aspekt, jer IIHF želi što više ograničiti rizike od infekcije koronavirusom organiziravši sve utakmice u samo jednom gradu.

"Želimo se zahvaliti našim članovima iz Danske i Slovačke na njihovoj spremnosti da u tako kratkom roku preuzmu ulogu domaćina Svjetskog prvenstva," rekao je Fasel.

"Ali u konačnici Vijeće vjeruje da nam držanje cijelog turnira u jednoj zemlji omogućuje fleksibilnost. Možemo pronaći isplativa rješenja za provedbu koncepta mjehurića, ali isto tako možemo spremno dočekati navijače ako će to biti sigurno," dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!