Ostali sportovi

Kondicijska trenerica Philadelphia 76ersa održat će predavanje na konferenciji KPS

Sportnet • četvrtak, 04.02.2021.
Kondicijska trenerica Philadelphia 76ersa održat će predavanje na konferenciji KPS

Ovogodišnja međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša imat će vrlo jako predavačko ime. Naime, gošća konferencije bit će kondicijska trenerica NBA momčadi Philadelphia 76ers...

NBA Kondicijska trenerica Philadelphia 76ersa Lorena Torres Ronda gošća je 19. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša koja će se u petak 19. i subotu 20. veljače održati online putem web stranice www.ukth.hr. Rođena Španjolka iza sebe ima vrhunsku karijeru u nekim od najboljih europskih klubova i nacionalnih reprezentacija, a na ovogodišnjem izdanju KPS-a podijelit će iskustva u radu s najboljim svjetskim košarkašima, tajne performance sustava na najvišoj svjetskoj razini te otkriti kakav je bio njezin put kroz karijeru kondicijskog trenera i sportskog znanstvenika.

Lorena Torres Ronda od 2019. godine predvodi kondicijsku pripremu igrača Philadelphia 76ersa, a iza sebe ima zaista blistavu karijeru. Ova doktorica sportskih znanosti za najveće sportske izazove pripremala je odbojkaše i košarkaše F.C. Barcelona, reprezentaciju sinkroniziranog plivanja Španjolske, a do odlaska u Philadelphiu radila je kao sportski koordinator NBA momčadi San Antonio Spurs.

Loreni, čije predavanje s nestrpljenjem očekujemo, pridružit će se svjetski stručnjaci u području kondicijske pripreme kao što su Francesco Cuzzolin koji će govoriti na temu povratka vrhunskoj košarci nakon pandemije koronavirusa, Julio Calleja i Tihana Nemčić koji će predstaviti najnovija saznanja na temu oporavka u nogometu te brojni drugi. Svoja iskustva podijelit će i domaći stručnjaci pa ćemo tako imati prilike slušati Tomislava Vlahovića koji će govoriti o imunitetu, prevenciji, najučinkovitijem liječenju te o protokolima povratka na teren nakon COVID-a. Nikša Sviličić predstavit će govor tijela u vrhunskom sportu, Edo Fantela i Edi Stipić govorit će o kondicijskoj pripremi u jedrenju dok će Valent Sinković predstaviti ulogu kondicijske pripreme u njegovoj karijeri te koliko znanja koja je usvojio na fakultetu pomažu u njegovom svakodnevnom treningu.

U sklopu ovogodišnje Konferencije, u subotu, 20. veljače bit će održan i Nogometni dan na kojem nas očekuju brojna zanimljiva predavanja te uzbudljivi panel domaćih nogometnih stručnjaka i izbornika reprezentacija.

Međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša proteklih je godina svojom kvalitetom zasluženo zauzela mjesto među najprestižnijim sportskim konferencijama u europi, a zbog trenutne epidemiološke situacije, 19. izdanje bit će održano u online obliku. Ovogodišnje izdanje održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!