Ostali sportovi

Igre u Tokiju bit će održane: 'Održavamo svoju odlučnost i ne vidimo zapreku za to'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.02.2021.
Igre u Tokiju bit će održane: 'Održavamo svoju odlučnost i ne vidimo zapreku za to'
Foto: AP Images

Olimpijske igre u Tokiju bit će održane, uvjeravaju iz Međunarodnog olimpijskog odbora, bez obzira na trenutno tešku situaciju u svijetu...

Visoki dužnosnik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) John Coates rekao je da je stopostotno uvjeren da će Olimpijske igre biti održane ovog ljeta u Tokiju, objavio je Reuters.

"Teško je, ali Igre će se održati", kazao je Australac Coates, koji je dopredsjednik MOO-a i predsjedava koordinacijskom komisijom Tokija 2020.

On je dodao kako će odluka o tome hoće li gledatelji moći prisustvovati Igrama od 23. srpnja do 8. kolovoza biti poznata u ožujku ili travnju.

"MOO i Organizacijski odbor Tokija, japanska vlada i gradska vlada Tokija odlučni su biti domaćini ovih Igara od izbijanja pandemije u veljači prošle godine. Održavamo svoju odlučnost i ne vidimo zapreku za to", kazao je Coates, koji svjestan da podrška Igrama u Japanu jenjava.

Gotovo 80 posto japanske javnosti sada se protivi održavanju Ljetnih igara kako je zakazano ove godine, pokazuju nedavne ankete.

U četvrtak se šef Tokija 2020 i bivši premijer Yoshiro Mori ispričao zbog seksističkih komentara o tome da žene previše razgovaraju, ali rekao je da neće dati ostavku.

Njegove su primjedbe izazvale buru kritika na društvenim mrežama i riskirale daljnje narušavanje javnog mišljenja o Igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!