Ostali sportovi

Krisztian Berki završio bogatu i trofejnu karijeru

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 05.02.2021.
Krisztian Berki završio bogatu i trofejnu karijeru

Jedan od najtrofejnijih gimnastičara svih vremena na konju s hvataljkama, Mađar Krisztian Berki (35) zaključio je uspješnu karijeru.

Bivši olimpijski, svjetski i europski prvak je svoju odluku objavio na internetskoj konferenciji za tisak Mađarskog gimnastičkog saveza (MATSZ).

"U prošlosti se pojavilo puno lažnih vijesti, glasina da sam završio karijeru što me pogođalo. Nije lako, čak ni sada, ali ovdje i sada želim najaviti svoje umirovljenje, želim završiti karijeru koja traje više od 30 godina. Hvala svima koji su stali uz mene", rekao je Berki koji će postati sportski direktor saveza.

Berki je najveći uspjeh ostvario na olimpijskim igrama u Londonu gdje je osvojio zlato. Tri puta je bio svjetski, a čak šest puta europski prvak.

Bio je veliki suparnik našeg Filipa Udea, a upravo je Berki dva puta osvojio zlato ispred Udea. Prvi put na EP-u 2008. godine u Laussani, a potom i na SP-u 2014. u Naningu. U Lausanni je treći bio Robert Seligman.

Berki je prije četiri godine nastupio na Svjetskom gimnastičkom kupa u Osijeku.

"Gimnastika je izabrala mene, ne ja nju. Jednostavno, bio sam poprilično nemirno dijete i moji roditelji su se spasili kada sam s pet godina pozvan u gimnastičku dvoranu", kazao je tada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!