Rukomet

Gobac: 'Izbornik Horvat ima našu punu podršku i ostaje bez obzira na kvalifikacije za OI'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.02.2021.
Gobac: 'Izbornik Horvat ima našu punu podršku i ostaje bez obzira na kvalifikacije za OI'

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac demantirao je priče o tome kako Hrvoje Horvat nema podršku čelnika Saveza i da se neće dugo zadržati na klupi...

Nakon što je Lino Červar još u Egiptu nakon poraza od Argentine podnio ostavku na mjesto izbornika, bilo je jasno da će njegova sljedeća odluka, točnije prijedlog, biti tko će ga naslijediti.

"2018. je odlukom UO HRS-a za koordinatora izabran Lino Červar. Lino ima legitimno pravo predložiti kandidate. Predložio je tri kandidata Hrvoja Horvata, Slavka Golužu i Ivana Balića. Sva tri su izuzetno korektna, jedino Ivano još mora završiti taj dio naobrazbe da može biti kandidat i u budućnosti će biti jedan od kandidata", kaže Zoran Gobac.

Gobac je objasnio kako je Horvat uizabran za izbornika.

"Na sastanku u savezu Červar je predložio kandidate. Bili smo prisutni predsjednik Saveza Grahovac, glavni tajnik Poljak i ja. Mi smo se usuglasili i automatski krenuli prema telefonskoj sjednici UO HRS-a. Od 15 ljudi koji imaju pravo glasa, 12 je bilo za Horvata, među njima i Grahovac i ja, jedan je bio protiv, jedan suzdržan i do jednog nismo mogli doći. Horvat je izabran legitimno i dobio je veliko povjerenje. Nikakve podjele, sukoba, jednostavno smo podržali prijedlog. Moj prijedlog je bio isključivo da koga god izaberemo, da taj trener dobije mandat i na sljedećem Europskom prvenstvu, a da ne potrošimo čovjeka samo za jedno natjecanje. Ako i ne odemo na OI, Horvat će voditi reprezentaciju i na Europskom prvenstvu."

Gobac nije iznenađen podbačajem u Egiptu.

"HRS nije u nikakvoj krizi, prije dva mjeseca naša ženska reprezentacija je osvojila medalju. Muška nije uspjela u Egiptu. Za mene to ne predstavlja nikakav šok jer znam u kakvom stanju je dobar dio igrača, a ni izbornik nije bio u adekvatnom zdravstvenom stanju tijekom Prvenstva. Naša liječnička ekipa liječila ga je injekcijama i nakon Prvenstva završio je na operaciji. Čovjek je zaslužio da ode uz poštovanje, a ne omalovažavanje."

"Savez nema nikakvih problema, vodi se transparentno, UO donosi odluke uglavnom konsenzusom, a UO ima puno povjerenje Skupštine. Svi koji sudjeluju u radu Saveza su jedno tijelo, ne može i da hoće doći do toga da se rascijepa Savez."

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!