Ostali sportovi

Vrlo dobri rezultati na Ekipnom dvoranskom atletskom prvenstvu Hrvatske

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.02.2021.
Vrlo dobri rezultati na Ekipnom dvoranskom atletskom prvenstvu Hrvatske
Foto: Dejan Popek

Uz stroge epidemiološke mjere u atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu počela je ovogodišnja dvoranska sezona i to 1. kolom Ekipnog dvoranskog atletskog prvenstva Hrvatske (prva liga).

Najbolji rezultat natjecanja postigao je naš rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat sa skokom od 5.50 m. To je ujedno njegov najbolji rezultat od veljače prošle godine.

Izvrsno je na 400 m trčao Mateo Ružić koji je u utrci na 400 m zaostao samo jednu stotinku sekunde do norme za dvoransko EP s rezultatom 47.61, a drugoplasirani u ovoj utrci bio je Marko Orešković koji je istrčao novi mlađejuniorski rekord u dvorani sa 48.99.

Sjajnu utrku na 1500 m istrčao je Dino Bošnjak u vremenu 3:47.92, a to je i najbolji rezultat na ovoj disciplini naših trkača od 2004. godine kada je bolje od toga trčao Branko Zorko te drugi rezultat svih vremena u dvorani.

Klara Koščak je istrčala mlađejuniorski rekord Hrvatske s 8.35 na 60m s preponama, a to je ujedno i četvrti rezultat svih vremena u Hrvatskoj. U ženskom skoku u vis pobijedila je Tihana Jeletić sa svojim osobnim rekordom 1.83 m te sada dijeli četvrto mjesto svih vremena u dvorani.

Od ostalih rezultat u muškoj konkurenciji treba spomenuti Filipa Mrčića koji je u skoku u vis pobijedio s preskočenih 2.12 m kao i štafetu 4x400 m AK Agram u sastavu Mateo Kovačić, Jakov Vuković, Marko Orešković i Mateo Ružić koji su pobijedili s 3:16.50 što je i četvrti rezultat svih vremena u Hrvatskoj u dvorani, a bolje od njih trčale su samo tri naše reprezentativne štafete.

U ženskoj konkurenciji je bilo također dobrih rezultata, a spomenimo Maju Pačarić pobjednicu na 800 m sa 2:09.06, Paolu Borović pobjednicu u troskoku s 13.21 m te Mariju Ivanković u istoj disciplini s 12.98 m.

Margareta Risek bila je najbolja na 60 m sa 7.60, a drugoplasirana u ovoj utrci Daniela Jelić istrčala je novi mlađejuniorski rekord u dvorani sa 7.66 dok je na 400 m slavila Veronika Drljačić s 56.08.

Nakon prvog kola atletičari Dinamo Zrinjevca i Agrama skupili su po 29 bodova, a na trećem mjestu je Slavonija Žito sa 16 bodova. AK Zagreb (14) je četvrti, a zatim slijede Sloboda Varaždin (9), Kvarner (8)...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!