Vodeni sportovi

Matija Marinić i Ren Korpes u UAE-u na pripremama za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.02.2021.
Matija Marinić i Ren Korpes u UAE-u na pripremama za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre

Matija Marinić i Ren Korpes intenzivno treniraju za Olimpijske igre koje će se u srpnju održati u Tokiju.

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, nastup na Igrama već je izborio, a Korpes će se pokušati kvalificirati na Igre pomoću rezultata ostvarenog kajakom u slalomu na divljim vodama na Europskom prvenstvu. Prvenstvo će se u svibnju održati u Italiji.

Od sredine siječnja do kraja veljače ta su dvojica sportaša na pripremama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Pandemija novog koronavirusa poremetila nam je planove za prošlu i ovu godinu. Sada smo trebali biti u Australiji, no zbog epidemioloških smo razloga odlučili dio pripremnog perioda provesti ovdje. Naime, nakon dolaska u Australiju dva bismo tjedna trebali provesti zatvoreni u karanteni, a u Dubaiju smo imali karantenu od deset dana, ali koju smo mogli provesti aktivno, pa su Marinić i Korpes svakodnevno veslali po moru. Uz nas sada su ovdje slalomaši iz Rusije, Italije, Slovačke i Slovenije. Među Slovencima je i Beni Savšek, jedan od najboljih kanuista svijeta. Drago mi je vidjeti da su na stazi razlike između Marinića i njega u nijansama. Pred nama je tako rad na sitnim detaljima. Veliku nam nadu daju činjenice da je Korpes konstantno u treningu te da se Marinić vratio u formu nakon prošlogodišnje operacije koljena“, rekao je trener Stjepan Perestegi.

On, Marinić i Korpes na stazi u adrenalinskom parku Wadi Adventure doslovno žive. Naime, apartman im je smješten tik do umjetno izgrađene vodene staze podno planine Jebel Hafeet. Vodeni park u koji dolaze kako profesionalni sportaši, tako i rekreativci te svi drugi željni adrenalinske zabave na vodi, izgrađen je unatoč činjenici da u blizini nema ni izvora vode, a kamoli planinskih brzaca.

„Živimo na relaciji kuća – staza, ali to nam ne pada teško. Treniramo na odličnoj stazi na koju dolazimo s opremom u ruci, i na tome smo zahvalni. Sretan sam i što mi koljeno dobro izdržava naporne treninge, pa se nadam da ću se iz Tokija vratiti s odličjem. Kako će izgledati naredni mjeseci, još ne znamo sa stopostotnom sigurnošću. U idućih pola godine imat ćemo tri ciklusa treninga te treninge na olimpijskoj stazi u Tokiju“, rekao je Matija Marinić.

Dodao je kako im polako pristižu informacije vezane uz nastup na Olimpijskim igrama. Cijepljenje sportaša protiv novog koronavirusa bit će obavezno, a sportaši će u Olimpijsko selo moći ući svega pet dana prije početka Igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!