Ostali sportovi

Poznata imena gostuju na panelu Kondicijske pripreme sportaša

Sportnet • srijeda, 17.02.2021.
Poznata imena gostuju na panelu Kondicijske pripreme sportaša
Foto: Pixsell

Zoran Mamić, Dragan Primorac, Igor Bišćan i Luka Milanović gosti su ovogodišnjeg nogometnog panela koji nas u subotu, 20. veljače od 9 sati očekuje u sklopu 19. izdanja međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša. Ovi sportski znalci podijelit će svoja iskustva u proteklom, nikad izazovnijem razdoblju i otkriti što nas sve očekuje u svijetu nogometa u 2021. godini.

Uz planove u hrvatskom nogometu, na ovogodišnjem panelu saznat ćemo i najnovije informacije o nadolazećem Europskom U-21 prvenstvu, ali i koliko se uspješno te kojim metodama u nogometu uspijevaju nositi s pandemijom koronavirusa.

"Ove godine imat ćemo priliku čuti mišljenja iz trenerskog, medicinskog i kondicijskog kuta o izazovima treninga i natjecanja u 2021. godini koja će biti zahtjevna u klupskom, ali i u reprezentativnom kalendaru natjecanja", ispred organizatora konferencije poručuje izv.prof.dr.sc. Luka Milanović, kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije.

Na uzbudljivom Nogometnom danu 19. izdanja konferencije Kondicijska priprema sportaša predavat će brojni svjetski stručnjaci iz kondicijske pripreme i sporta. Listu uglednih imena predvode Paul Balsom - kondicijski trener švedske nogometne reprezentacije te Jesus Olmo, osnivač Instituta nogometnih znanosti i specijalist prevencije te rehabilitacije sportskih ozljeda kod profesionalnih sportaša koji je svojedobno bio i glavni liječnik prestižnog nogometnog kluba Real Madrid F.C. U Nogometnom će danu sudjelovati i domaći stručnjaci kao što su Dragan Primorac, kondicijski trener GNK Dinamo Ivan Štefanić, Aris Naglić iz HNK Rijeke i brojni drugi.

Na konferenciji KPS sudjeluju i svjetske stručnjakinje kao što su NBA Kondicijska trenerica Philadelphia 76ers Lorena Torres Ronda, cijenjena sportska psihologinja Mar Rovira ali i Francesco Cuzzolin, Julio Calleja te brojni drugi.

Zbog trenutne epidemiološke situacije 19. izdanje KPS-a bit će održano online u petak, 19. i subotu 20. veljače putem web stranice www.ukth.hr. Ovogodišnje izdanje održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!