Ostali sportovi

Hrvatska judo reprezentacija na velikom Grand Slamu u Tel Avivu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.02.2021.
Hrvatska judo reprezentacija na velikom Grand Slamu u Tel Avivu

Nakon judaškog Mastersa u Dohi, vrijeme je za veliki Grand Slam u Tel Avivu (18. do 20. veljače). U Izraelu će nastupiti tri hrvatske judašice i jedan judaš.

Organizirati Grand Slam, najvišu razinu natjecanja iz IJF World Toura, u Izraelu koji ima iznimno velike restrikcije i epidemiološke mjere na snazi zbog pandemije, potvrda je kvalitete organizacije judo natjecanja.

Među 422 judoke, od čega 248 judašice i 174 judaša, nalaze se i Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg). Oni su na ždrijebu u srijedu saznali protivnike protiv kojih započinju natjecanje u Shlomo Areni.

U petak nastupaju Barbara Matić i Dominik Družeta, a ukoliko bude uspješna protiv Belgijke Taeymans, Splićanka ide na iznimno jaku Nizozemku Polling. Družeta počinje dan protiv Nijemca Ressela, a za oboje se moglo čuti od trenera da "ne trebaju razmišljati o protivnicima, samo o sebi. Ako budu pravi, mogu daleko". Osvajačima europskih bronci to znači medalja, ali do tamo je izazovan put.

Kako provode dan u Tel Avivu, Matić je pokazala vodeći Instagram profil Hrvatskog judo saveza (@cro_judo) tijekom utorka, kada je kroz cijeli dan približila događanja "iza scene" te kako provode vrijeme hrvatski reprezentativci.

O izazovnom periodu govorio je i predsjednik Međunarodne judo federacije, Marius Vizer, uoči ždrijeba natjecanja:

"Ovo je jedinstveno natjecanje u jako izazovnom periodu koji se organizirao uz iznimnu podršku Izraelskog judo saveza i vlasti."

Kako je organiziran najbolje govori komentar trenera Vladimira Preradovića:

"Uvjerljivo najbolja organizacija otkako je počela pandemija. Od dolaska, svih protokola, testiranja, organizacije prehrane i smještaja, do treninga i komunikacije."

Prvi je ovo Grand Slam u Tel Avivu, nadogradnja na prijašnje Grand Prix turnire, na kojem se judašice i judaši iz 60 država bore za nagradni fond od 154.000 američkih dolara.

Tako će u subotu s idejom medalje krenuti i Karla Prodan te Ivana Maranić. Prodan ide na Ruskinju Šmelevu, dok Maranić kreće protiv Indijke Maan. Ždrijeb koji im otvara mogućnosti za dobar rezultat u Tel Avivu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!