Ostali sportovi

Horvat peti na mitingu u Beogradu, Duplantis opet sjajan

HINA, Matej Kačan • srijeda, 24.02.2021.
Horvat peti na mitingu u Beogradu, Duplantis opet sjajan
Foto: AP Images

U Beogradu je održan dvoranski atletski miting na kojem je nastupilo nekoliko hrvatskih atletičara. Ivan Horvat je u skoku s motkom bio peti u poretku gdje je slavio svjetski rekorder Armand Duplantis...

Svjetski rekorder u skoku s motkom, Šveđanin Armand Duplantis pobijedio je na dvoranskom mitingu u Beogradu s preskočenih 6.10 metara, dok je najbolji hrvatski motkaš Ivan Horvat zauzeo peto mjesto preskočivši 5.60 m.

Svjetski rekorder je preskočio visinu od 6.10 metara iz prvog pokušaja, što je Duplantisu najbolji rezultat ove sezone.

Šveđanin je potom pokušao oboriti svjetski rekord (6.18), ali iz dva pokušaja nije preskočio letvicu na visini od 6.19 metara. Hrvatski rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat zauzeo je peto mjesto s preskočenih 5.60 m što je njegov najbolji rezultat od ljeta 2018. godine.

U skoku u dalj nastupio je Marko Čeko osvojivši treće mjesto s preskočenih 7.73 m. Čeko je nastupio i na 60 m i u finalu bio peti sa 6.86.

U utrci na 60 m u finalu Mia Wild je bila sedma izjednačivši pri tome svoj dvoranski kadetski rekord 7.68. Wild je nastupila i na 60 m prepone i bila sedma sa 8.77. Na mitingu su još nastupili Sara Aščić koja je u skoku u vis bila peta s preskočenih 1.70 m, Melani Bosić koja je u kvalifikacijama na 60 m trčala 7.90 i Luka Jakobović koji je također nastupio na 60 m i u kvalifikacijama trčao 7.03.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!