Ostali sportovi

Proglašeni najbolji sportaši Dubrovnika za 2020. godinu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 26.02.2021.
Proglašeni najbolji sportaši Dubrovnika za 2020. godinu

Judašica Anđela Violić, automobilist Maro Franić, trener Vjekoslav Kobešćak, košarkašice Raguse, Atletski klub Dubrovnik, Auto klub Dubrovnik Racing te automobilist Dubravko Čikor laureati su izbora najuspješnijih sportašica i sportaša grada Dubrovnika u 2020. godini.

Najbolja momčad Auto klub Dubrovnik Racing, dvostruki prvak Hrvatske, a najbolja ekipa Atletski klub Dubrovnik - Tea Faber, Helena Gleđa i Made Žeravica, ekipne doprvakinje Hrvatske.

Najbolji sportaš je član Auto kluba Dubrovnik Racing Maro Franić, prvak Hrvatske na kružnim stazama, dok je najbolja sportašica judašica Dubrovnika 1966. i hrvatska reprezentativka Anđela Violić, seniorska doprvakinja Hrvatske.

Najbolji trener u 2020. godini je Vjekoslav Kobešćak, trener Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje, s osvojenim naslovom prvaka Hrvatske i drugim mjestom u Regionalnoj ligi.

Nagradu DSŠ-a za životno djelo dobio je automobilist Dubravko Čikor, koji je u tom sportu nastupao od 1974. godine, a ujedno je predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing, najuspješnijeg hrvatskog automobilističkog kluba.

Uz njih, nagrađeni su i sportašice i sportaši u mlađim kategorijama koji su u 2020. godini bili prvaci države ili su se okitili odličjima na međunarodnim natjecanjima.

Dva posebna priznanja DSŠ-a za sportska dostignuća, razvoj, unaprjeđenje i promicanje dubrovačkog sporta posthumno su dobili članovi Malonogometnog kluba Square Siniša Bačić i Željko Jelić.

Dodjela nagrada Dubrovačkog saveza športova za uspjehe u 2020. godini održana je u dvorani dubrovačkog Studentskog doma uz epidemiološke mjere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!