Nogomet

Britanska vlada podržala kandidaturu UK i Irske za SP 2030.

Matej Kačan • utorak, 02.03.2021.
Britanska vlada podržala kandidaturu UK i Irske za SP 2030.

Ujedinjeno kraljevstvo (Engleska, Škotska, Wales, Sjeverna Irska) i Irska se zajedno kandidiraju za SP 2030., a kandidaturu je podržala i britanska vlada na čelu s Borisom Johnsonom...

Britanska vlada podržala je potencijalnu zajedničku kandidaturu Engleske, Škotske, Walesa, Sjeverne Irske i Irske za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine.

"Želja nam je vratiti nogomet kući 2030. godine. Smatram kako je pravo vrijeme za to", rekao je britanski premijer Boris Johnson u razgovoru za dnevni list The Sun.

Iz Engleskog nogometnog saveza (FA) objavili su kako se vlada obvezala uložiti 2.8 milijuna funti za potencijalnu kandidaturu.

"Izradit ćemo studiju izvedivosti i pripremili ocjenu možebitne zajedničke kandidature prije no što FIFA sljedeće godine i službeno otvori kandidacijski postupak", objavio je FA.

Sljedeće SP 2022. ugostit će Katar, dok će domaćini SP 2026. biti SAD, Kanada i Meksiko. Engleska nije bila domaćin SP- još od svog naslova 1966., a Wembley bi trebao biti domaćin završnice Eura 2021.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!