Ostali sportovi

Otkazano natjecanje u umjetničkoj gimnastici koje je trebalo biti proba za OI

HINA, Matej Kačan • utorak, 09.03.2021.
Otkazano natjecanje u umjetničkoj gimnastici koje je trebalo biti proba za OI
Foto: AP Images

Svjetski kup u umjetničkoj gimnastici koji je trebao na rasporedu biti 4. svibnja je otkazan, objavila je Svjetska gimnastička federacija. To je natjecanje trebalo biti održano u Tokiju kao svojevrsna proba za OI...

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) objavila je u utorak da zbog teškoća vezanih uz pandemiju koronavirusa otkazuje svjetski kup u umjetničkoj gimnastici koji se trebao održati u svibnju u Tokiju i poslužiti kao test za OI.

Tim natjecanjem, koje se trebalo održati 4. svibnja, zaključila bi se ovogodišnja serija svjetskih kupova. Međutim, otkazivanje dva prethodna natjecanja dovelo je do toga da se serija svjetskih kupova poništi kao kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Zbog toga odluka je da se otkaže Svjetski kup u Japanu, posebno ako se uzmu u obzir ograničenja vezana za putovanja kao i druge poteškoće odnosno mjere koje je poduzela japanska vlada s ciljem ograničavanja broja zaraženih u zemlji uoči olimpijskih igara", pojasnila je Federacija svoju odluku.

U posebnoj izjavi organizatori olimpijskih igara u Tokiju su najavili da će 4. svibnja ipak održati testno natjecanje u suradnji s japanskim gimnastičkim savezom, dodajući pritom da nema promjena vezanih za natjecanje iz ritmičke gimnastike koje je na rasporedu 8. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!