Ostali sportovi

Amerikanci će cijepiti svoje olimpijce

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 11.03.2021.
Amerikanci će cijepiti svoje olimpijce
Foto: AP Images

Svi američki sportaši koji budu nastupali na Olimpijskim igrama u Tokiju će biti cijepljeni prije Igara. Službeno je to objavio Američki olimpijski odbor...

Američki olimpijski odbor (USOPC) objavio je da će svi sportaši, kandidati za ljetne olimpijske igre u Tokiju, biti cijepljeni protiv COVID-19, "i to prije Igara".

Izvršna direktorica američkog Olimpijskog i paraolimpijskog odbora Sarah Hirshland rekla je da brzina cijepljenja u SAD-u znači da se sportaši mogu cijepiti prije testnih i kvalifikacijskih natjecanja za OI u Tokiju.

"Optimističniji smo nego ikad u nadi da će sportaši američke momčadi biti cijepljeni prije natjecanja. Nadamo se da će neki biti cijepljeni i prije kvalifikacija", rekla je Hirshland.

"Ovo je sjajna vijest i osjećamo se zaista pozitivno zbog napretka koji vidimo ovdje u SAD-u, i za korist američkih sportaša ali i svih drugih sportaša koji trenutno žive i treniraju u našoj zemlji", dodala je.

Oko 62 milijuna ljudi u SAD-u već je primilo jednu ili više doza cjepiva, što je oko 19 posto odrasle populacije, dok je Bijela kuća postavila cilj cijepiti 270 milijuna odraslih do svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!