Ostali sportovi

Američki olimpijci neće bojkotirati ZOI u Pekingu

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 11.03.2021.
Američki olimpijci neće bojkotirati ZOI u Pekingu
Foto: AP Images

Nakon što su neki sportaši i Savezi pozvali na bojkot ZOI u Pekingu 2022. godine zbog kršenja ljudskih prava od strane Kine, Američki olimpijski i paraolimpijski odbor je kazao kako se protivi bojkotu...

Američki olimpijski i paraolimpijski odbor (USOPC) ponovio je kako se protivi bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. nakon što su američki sportaši pozvani da to učine zbog nepoštivanja ljudskih prava od strane službenog Pekinga.

"Iako nikako ne želimo umanjiti to što se događa po pitanju ljudskih prava u Kini, mi ne podržavamo bojkot ZOI", izjavila je predsjednica USOPC-a Susanne Lyons.

Ona smatra da su bojkoti neučinkoviti i nepravedno kažnjavaju sportaše koji se pripremaju za Igre, podsjetivši na 1980. godinu kada su američki sportaši bojkotirali ljetne olimpijske igre u Moskvi.

"Mislimo da takvi bojkoti u prošlosti nisu bili učinkoviti, posebno 1980. Ti bojkoti štete samo sportašima koji treniraju cijeli život kako bi dobili priliku da predstavljaju svoju zemlju", dodala je, pa nastavila:

"Smatramo da se radi o pitanju u kojem trebaju razgovarati vlade", zaključila je Lyons.

Planirano je da sljedeće Zimske olimpijske igre počnu 4. veljače 2022., samo šest mjeseci nakon ljetnih olimpijskih igara u Tokiju koje su bile odgođene za godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!