Ostali sportovi

Filip Ude prvi ambasador Međimurja kao europske regije sporta

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 16.03.2021.
Filip Ude prvi ambasador Međimurja kao europske regije sporta

Osvajač olimpijskog srebra 2008. godine u Pekingu, Filip Ude, bit će ambasador Europske regije sporta, naslova koju će Međimurska županija nositi u 2022. godini, najavljeno je na konferencija za medije u utorak u Sportsko gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

Međimurski župan Matija Posavec predstavio je jednog od najboljih hrvatskih gimnastičara i osvajača medalja na Olimpijskim igrama, Svjetskom i Europskom prvenstvu te Mediteranskim igrama kao ambasadora Europske regije sporta, a Međimurje će biti prva takva regija u Hrvatskoj.

"To namjeravamo maksimalno iskoristiti za brendiranje i pozicioniranje Međimurja kao sportske regije, kao regije prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine, vrijednih ljudi koji stvaraju novu vrijednost", rekao je Posavec.

"Kao i svaka regija koja je po nečemu prepoznatljiva i ponosna na razini Europe, tako ćemo i mi imati našeg ambasadora, ambasadora Europske regije sporta koji će biti prvi među jednakima, s obzirom da ćemo dati dužno poštovanje svim sportašicama i sportašima", dodao je međimurski župan.

Posavec je naglasio da je Ude uzor mlađim generacijama, ali i brojnim sugrađanima koji su prepoznali njegovu žrtvu, trud i odricanje u postizanju uspjeha.

"Čak je 15 puta u Međimurju proglašavan najboljim sportašem i jedini je međimurski vrhunski sportaš prve kategorije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Sportaši su najbolji ambasadori svog kraja, zavičaja, regije i države u cjelini", kazao je Posavec.

Ude je istaknuo da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo biti prvim ambasadorom Međimurja kao europske regije sporta.

"U svojoj karijeri gdje god sam u svijetu bio, koje god rezultate postizao i koje god ću rezultate još postizati, uvijek sam bio ponosan što sam iz Čakovca, iz Međimurja. Uvijek ću to naglašavati bez obzira da li sam aktivan ili ne u gimnastici", rekao je Ude.

Osvajač prve hrvatske gimnastičke olimpijske medalje trenira već više od 27 godina.

"Ako sam u karijeri samo jedno dijete maknuo s ulice, puno sam u životu i karijeri napravio svojim rezultatima", dodao je Ude.

Najavio je da će nastaviti promovirati Međimurje kao što je do sada radio, ovoga puta i u ulozi ambasadora Europske regije sporta.

Međimurska županija u narednom vremenu namjerava organizirati niz aktivnosti i u masovnom sportu i u poboljšanju sportske infrastrukture kako bi se stvorili bolji uvjeti svima koji se na bilo koji način bave sportom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!