Nogomet

Wenger se zalaže za organizaciju Svjetskog prvenstva svake dvije godine

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 16.03.2021.
Wenger se zalaže za organizaciju Svjetskog prvenstva svake dvije godine
Foto: Pixsell

Arsene Wenger, bivši trener Arsenala i savjetnik predsjednika Fife Giannija Infantina za globalni nogometni razvoj, kazao je da bi FIFA trebala razmotriti održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine umjesto dosadašnje četiri.

Arsene Wenger je ustvrdio da su trenutna četverogodišnja razdoblja Svjetskog prvenstva nepravedna prema igračima.

"Ako pogledate momčadi na Svjetskim prvenstvima, prosječna dob je 27 ili 28 godina. Zbog toga, jer je Svjetsko prvenstvo svake četiri godine, vrlo su male šansi da ga ponovno osvojite jer bi onda već bili u poznim godinama. Zbog toga bismo možda trebali organizirati Svjetsko prvenstvo svake dvije godine", rekao je u razgovoru za BeIn Sport.

Wenger je u prošlosti bio kritičan prema Uefinoj Ligi nacija, te je pobornik ideje da su Svjetska i Europska prvenstvo najvažniji.

"Sve ostalo izbacite. Organizirajte samo značajna natjecanja i izbacite sva paralelna natjecanja iz igre. Ljudi moraju razumjeti o čemu se radi i imati samo igre sa značenjem", kazao je Francuz, koji je istakao i da treba promijeniti sustav kvalifikacija.

"Rekao bih da je logično sažimanje kvalifikacija, jer umjesto termina u listopadu, studenom, rujnu, ožujku, lipnju, mi bi sve kvalifikacije odigrali s više utakmice u listopadu i veljači. Igrači i klubovi bi bili sretniji", kazao je Wenger.

Wenger je priznao da je njegova ideja da sezona traje od ožujka do studenog naišla na malu podršku, a smatra da je ljetna stanka potpuno nepotrebna i zastarjela.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!