Ostali sportovi

Olimpijska baklja krenula na putovanje po Japanu

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 25.03.2021.
Olimpijska baklja krenula na putovanje po Japanu
Foto: AP Images

Olimpijske igre u Tokiju se bliže, a da je stiglo vrijeme zadnjih priprema tradicionalno pokazuje početak putovanja olimpijske baklje diljem zemlje domaćina. Tako je plamen krenuo na putovanje po Japanu...

Olimpijski plamen krenuo je u četvrtak na put po Japanu do Tokija gdje će se 23. srpnja održati svečanost ostvaranja olimpijskih igara.

Metalna baklja od ružičastog zlata, na vrhu u obliku cvijeta trešnje, zapaljena je u vrlo simboličnom sportskom kompleksu J-Village, koji je služio kao baza za pomoć nakon nuklearne katastrofe 11. ožujka 2011., koja je bila posljedica potresa i tsunamija na sjeveroistoku Japana.

Čast da prvi ponesu baklju pripala je Nadeshiko Japan, ženskoj nogometnoj reprezentaciji koja je 2011. osvojila naslov svjetskog prvaka. Nakon njih će baklju nositi oko deset tisuća trkača kroz 47 japanske prefekture.

Svečanost kretanja baklje na put po Japanu održana je bez gledatelja zbog pandemije koronavirusa, ali je prenošena uživo. Navijačima je naloženo da se udalje s puta dok baklja prolazi, kao i da se suzdrže od glasnog navijanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!