Vodeni sportovi

Matija Marinić do bronce u utrci ICF-a u Solkanu

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.03.2021.
Matija Marinić do bronce u utrci ICF-a u Solkanu

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, osvojio je brončano odličje u utrci ICF-a u Solkanu.

Riječ je o prvoj velikoj međunarodnoj utrci u kojoj je Matija Marinić sudjelovao ove godine.

Prvo je mjesto zauzeo Talijan Raffaelo Ivaldi, a drugo Slovenac Luka Božič. Matija Marinić na trećem je mjestu završio jer je dodirnuo jedna vrata čime je dobio dvije kaznene sekunde.

„Jako sam zadovoljan Matijinim današnjim nastupom. Brz je, eksplozivan i izuzetno motiviran. Takav nam pristup treba na natjecanjima, a na pripremama u ovom prednatjecateljskom razdoblju pokušat ćemo detektirati sve Matijine vrline i mane kako bismo na Europskom prvenstvu i u Svjetskom kupu birali najbolje taktike za nastup“, kazao je Marinićev trener Stjepan Perestegi.

Na natjecanje u Solkan, naselje u slovenskoj općini Nova Gorica, stiglo je tristotinjak sportaša, a u Marinićevoj disciplini, slalomu kanuom na divljim vodama, natjecalo ih se pedeset i devet. Uz Hrvate i Slovence, bili su tu i Talijani, Česi i Slovaci.

„Kako je u Novoj Gorici, nedaleko Trsta, nešto toplija klima, mnogim kanuistima iz središnje Europe upravo ovdje počinje natjecateljska sezona. Zato smo svi bili izuzetno motivirani pokazati se na stazi u punoj snazi. Žao mi je zbog kaznenih sekundi koje su me udaljile od zlatnog odličja, ali zadovoljan sam kako mi čamac ide, njegovom brzinom i načinom na koji njime upravljam. To je pokazatelj da sam na pravom putu za postizanje još boljih rezultata na natjecanjima koja slijede“, kazao je Marinić.

Iduća ICF utrka u kojoj će sudjelovati, bit će ona za tri tjedna u Ljubljani.

U srpnju Marinića očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!