Ostali sportovi

Denver umjesto Atlante domaćin MLB All-Star utakmice

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.04.2021.
Denver umjesto Atlante domaćin MLB All-Star utakmice
Foto: AP Images

Major League Baseball (MLB) All-Star utakmica igrat će se 13. srpnja u Denveru na stadionu Coors Field na kojem svoje utakmice igra momčad Colorado Rockies, objavila je liga.

All-Star utakmica se prvotno trebala igrati u Atlanti, no vodstvo MLB-a je oduzelo domaćinstvo tom gradu zbog novog izbornog zakonodavstva u saveznoj državi Georgiji.

"Želimo se zahvaliti gradu Denveru i državi Colorado na podršci ovogodišnjoj All-Star utakmici", rekao je povjerenik MLB-a Robert Manfred.

Georgia, koja se smatra jednim od republikanskih uporišta u SAD-u, prošlog je tjedna donijela novi izborni zakon. Kritičari optužuju autore zakona i guvernera Briana Kempa da žele postići niži odaziv Afroamerikanaca i drugih manjina. U republikanskom taboru, međutim, tvrde da žele smanjiti izbornu prijevaru.

"Odlučio sam da je najbolji način da se prisjetimo svojih vrijednosti premještanje All Star utakmice iz Atlante", rekao je u petak povjerenik MLB lige Robert D. Manfred.

"Major League Baseball podržava glasačka prava svih Amerikanaca i protivi se ograničenjima prilikom izbora", dodao je Manfred.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!