Nogomet

Baskijska vlada postavila nemoguće uvjete, Bilbau visi domaćinstvo Eura

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.04.2021.
Baskijska vlada postavila nemoguće uvjete, Bilbau visi domaćinstvo Eura
Foto: AP Images

Prema tumačenju Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Bilbao bi mogao bi izgubiti pravo na domaćinstvo utakmica odgođenog nogometnog Europskog prvenstva koje je na rasporedu u lipnju i srpnju ove godine, jer je regionalna baskijska vlada sastavila popis "nemogućih uvjeta" za povratak gledatelja na tribine stadiona.

Na listi se nalazi sedam uvjeta, među kojima se ističu dva: onaj o 60 posto procijepljenosti populacije protiv koronavirusa u Baskiji i ostatku Španjolske do 14. lipnja te onaj da pacijenti koji razviju teži oblik bolesti Covid-19 ne zauzimaju više od dva posto kapaciteta u bolničkim jedinicama za intenzivno liječenje.

"Nemoguće je ispuniti te uvjete, što će rezultirati izostankom gledatelja", stoji u priopćenju na službenom internetskom portalu Španjolskog nogometnog saveza (rfef.es).

Europski nogometni savez (UEFA) je od svih 12 gradova domaćina zatražio da dostave plan o održavanju utakmica uz nazočnost gledatelja, a predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin je u srijedu za Sky izjavio da se od njih očekuje da dopuste dolazak navijača na stadione, "ako to situacija bude dopuštala".

Bilbao i Dublin su predviđeni kao domaćini utakmica u skupini B, a prema sadašnjoj situaciji, ni u glavnom gradu Republike Irske neće biti navijača na tribinama.

Među gradovima koji imaju neizvjesnu situaciju s dopuštenjem dolaska navijača na stadione je i Muenchen.

Glasgow, Amsterdam, London, Sankt Peterburg, Kopenhagen, Bukurešt i Rim su dostavili planove za povratak gledatelja na stadione, dok Baku i Budimpešta s tim ne bi trebali imati nikakvih problema s obzirom na sadašnje protuepidemijske mjere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!