Rukomet

Balić: 'Ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama'

Branimir Korać • subota, 10.04.2021.
Balić: 'Ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama'
Foto: Pixsell

Ivano Balić uzabran je za pomoćnika Hrvoju Horvatu u hrvatskoj reprezentaciji. Balić sa zadovoljstvom prihvaća ovu funkciju i najavljuje težak rad...

Ivano Balić bio je u najužem izboru za izbornika hrvatske reprezentacije nakon odlaska Line Červara, ali zbog nedostatka licence, nije mogao preuzeti reprezentaciju. Ona je otišla u ruke Hrvoja Horvata, a Balić je imenovan za njegovog pomoćnika.

"Zadovoljan sam s ukazanim povjerenjem Saveza i veseli me što ću već od narednog okupljanja biti od pomoći reprezentaciji na čelu s izbornikom Hrvojem Horvatom. Vjerujem da možemo zajedno s igračima koje imamo, i s onima koji dolaze, stvoriti nešto drugačiju Hrvatsku jer današnja pozicija u svjetskom rukometu, to nalaže", poručuje Balić u razgovoru za stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Balić poručuje kako se trebaju smanjiti krivi koraci u selekciji i treba prestati lutati u procjenama vrijednosti pojedinih igrača.

"Treba prepoznati igrače, one koji mogu i oni koji će uz njih postati još bolji, a mjesto u ekipi uvijek zaslužuju oni najspremniji i najbolji. Mislim da ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama, kao što je dosad bilo u nekim situacijama. Recimo, jednom je mladi dobar pa drugi put nije, ali ni iskustvo nije garancija. Zato moramo oprezno stvoriti i tim i atmosferu, veću odgovornost za sve. Taj miks je ključan, i mislim da nam je to nedostajalo u zadnjih par natjecanja."

Hrvatsku vidi ponovno u vrhu svjetskog rukometa, ali za takvo što trebat će vremena, neće ići preko noći.

"Čeka nas period velikog rada, period u kojem ćemo trebati žrtvovati i poneki rezultat da bi u konačnici, u neko skorije vrijeme, imali jedan konkurentan tim koji će onda moći dati dobar rezultat. S obzirom na sve što sam prošao i ostvario u rukometu, siguran sam da trebaju minimalno dvije godine da se stvori ekipa koja će 2024., 2025., biti konkurentna s najboljima. Brzo ćemo saznati kakve su nam šanse i što možemo tada očekivati, a ja se optimistično nadam da ćemo do tada biti odlični."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!