Ostali sportovi

Otvaranje Dijamantne lige u svibnju u Gatesheadu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 17.04.2021.
Otvaranje Dijamantne lige u svibnju u Gatesheadu

Velika Britanija će biti domaćin prvog atletskog mitinga iz Dijamantne lige u 2021. na stadionu Gateshead International u svibnju, nakon što je zbog ograničenja povezanih s COVID-19 otkazan miting u Maroku, objavili su u petak organizatori.

Rabat je trebao biti domaćin prvog mitinga 23. svibnja, međutim sada će ta čast pripasti Gatesheadu. Dijamantna liga počinje u svibnju, a završava u rujnu.

To će biti prvi put nakon 2010. da Gateshead ugošćuje Dijamantnu ligu.

"Bilo nam je apsolutno važno da budemo u stanju podržati pripreme naših atletičara za Tokio tako da im organiziramo natjecanje na svjetskoj razini sljedeći mjesec, ali i da pomognemo Dijamantnoj ligi", izjavila je predsjednica britanskog atletskog saveza Joanna Coates.

Dijamantna liga je objavila da će miting u Oslu, koji je predviđen za 10. lipanj, biti pomaknut na srpanj u skladu s COVID-19 ograničenjima koja su na snazi u Norveškoj.

Miting u Rimu koji se trebao održati 4. lipnja održat će se 10. lipnja u Firenci.

"Kako će se na rimskom Stadio Olimpico igrati utakmice Europskog nogometnog prvenstva koje počinje 11. lipnja, miting koji se tradicionalno održava u glavnom talijanskom gradu prebačen je na Stadio Luigi Ridolfi u Firenci", pojasnili su organizatori.

Kalendar natjecanja za 2021. i dalje je podložan promjenama zbog globalne zdravstvene situacije, dodali su organizatori.

Na kalendar natjecanja u 2020. jako je utjecala pandemija koronavirusa pa je nekoliko natjecanja otkazano, a nekolicina ih je odgođena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!