Rukomet

U Hrvatskom rukometnom savezu održan sastanak na temu nastavka sezone rukometašica

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 21.04.2021.
U Hrvatskom rukometnom savezu održan sastanak na temu nastavka sezone rukometašica
Foto: Pixsell

U trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza održan je sastanak čelništva Saveza s predstavnicima ženskih klubova koji su pokrenuli inicijativu da se odluka Upravnog odbora o zastoju natjecanja poništi, odnosno da se prvenstva odmah nastave.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza sastanku su prisustvovali predsjednik Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak, predsjednik Nadzornog odbora Romeo Vrečko, povjerenik za natjecanja Ante Ančić, te predsjednik Udruge sudaca Boris Milošević.

Od 11 pozvanih klubova 1. hrvatske rukometne lige, sastanku se odazvalo njih devet. Podravku Vegetu predstavljala je direktorica Vlatka Mihoci, Lokomotivu Zagreb direktorica Klaudija Bubalo, Koku izvršni direktor Damir Premužić, Dalmatinku tajnik Stipe Tomašević, Dugo Selo '55 Nenad Plašić, Osijek sportski direktor Goran Crnov, Zrinski sportska direktorica Ljubica Vrbančić, te Umag predsjednik Dean Hrelja kao i predsjednik Bjelovara Dario Pleško.

"Naravno da smo zadovoljni što se pronašlo prostora da se ostvari dijalog sa ženskim klubovima i to ne samo prve lige već i svih drugih liga koji su inicijatori ovog sastanka. Drago mi je da su u Hrvatskom rukometnom savezu našli vremena da nas saslušaju i upoznaju se s izazovima i problemima koji su pred nama. Nakon ovog sastanka mogu iznijeti samo pozitivne dojmove i što smo izmijenili iskustva i sa strane Saveza i sa strane nas predstavnika ženskih klubova", istaknula je nakon sastanka Mihoci, a Grahovac je dodao:

"Ne bih iznosio nikakve datume, prijedlozi postoje i naša natjecateljska komisija mora vidjeti prema prijedlozima na koji način bi to bilo izvedeno jer je tu niz elemenata koji se moraju uzeti u obzir. Nije stvar samo ligaškog dijela nego i zaostalih utakmica i kup natjecanja te nastupa Lokomotive u Europi. Vidjet ćemo i kako će ići ritam cijepljenja koje bi trebalo početi ovaj tjedan. To će isto utjecati kod određivanja nekog daljnjeg tijeka natjecanja."

Odluka o nastavku natjecanja očekuje se do kraja tjedna.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!