Nogomet

Potvrđeno: Sevilla mijenja Bilbao, München ostaje domaćin Eura

Branimir Korać, HINA • petak, 23.04.2021.
Potvrđeno: Sevilla mijenja Bilbao, München ostaje domaćin Eura
Foto: AP Images

UEFA je potvrdila domaćine Europskog prvenstva pa su tako iz priče ispali Bilbao i Dublin dok je München u konačnici ipak ostao...

Izvršni odbor UEFA-e odlučio je u petak da će München ostati među domaćinima utakmica ovogodišnjeg Europskog prvenstva koje će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja, da će Sevilla zamijeniti Bilbao, a utakmice koji bi se trebale igrati u Dublinu bit će preseljene u Sankt Peterburg.

"Surađivali smo s nacionalnim savezima i lokalnim vlastima kako bismo osigurali sigurno i živo okruženje utakmica. Oduševljen sam što mogu pozdraviti navijače na svim utakmicama diljem Europe", rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

UEFA se također zahvalila Dublinu i Bilbau te lokalnim savezima i vlastima za sav do sada obavljen posao. Oni koji su kupili ulaznice za utakmice u ova dva grada dobit će povrat novca i imat će prednost pri kupnji novih ulaznica.

Četiri utakmice iz Bilbaaa premjestit će se u Sevillu, gdje će stadion biti popunjen 30 posto na tri utakmice skupine E (Poljska, Slovačka, Španolska, Švedska) i na jednoj osmine finala. Tri utakmice iz Dublina odigrat će se u Sankt Peterburgu, koji je već domaćin za tri utakmice skupine B (Belgija, Danska, Finska, Rusija) i jedne četvrtfinalne. Utakmica osmine finala koja se trebala igrati u Dublinu igrat će se u Londonu na Wembleyu.

Münchenu je odobreno da ostane domaćin iako taj grad, poput Bilbaa i Dublina, nije jamčio da će imati gledatelje na utakmicama, što je bio jedan od uvjeta za organiziranje utakmica Europskog prvenstva. Prema novom zakonu, bavarske vlasti složile su se sa scenarijem da bi na Allianz Areni moglo biti najmanje 14.500 gledatelja.

U Münchenu će utakmice igrati Njemačka i Francuska (15. lipnja), zatim Njemačka i Portugal (19. lipnja) te Njemačka i Mađarska (23. lipnja), a 2. srpnja tamo je na rasporedu jedna četvrtfinalna utakmica.

Budimpešta, St. Peterburg, Baku, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Kopenhagen, Rim i London već su prije obećavali da će na stadionima imati najmanje 25 posto gledatelja na stadionima.

Hrvatska je u skupini D i igra protiv Engleske u Londonu 13. lipnja, protiv Češke u Glasgowu 18. lipnja i protiv Škotske također u Glasgowu 22. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!