Rukomet

Hrvatska ponovno protiv Slovačke: 'Ako obrana bude kao u prvom susretu, rezultat će biti sličan'

Branimir Korać • četvrtak, 29.04.2021.
Hrvatska ponovno protiv Slovačke: 'Ako obrana bude kao u prvom susretu, rezultat će biti sličan'
Foto: Pixsell

24 sata nakon visoke 32:24 pobjede protiv Slovačke, Hrvatska igra protiv istog protivnika. I u ovaj dvoboj ulazi kao favorit i očekuje pobjedu...

Pomlađena hrvatska reprezentacija bez niza nositelja igre, u Varaždinu se lako obračunala sa Slovačkom. Visoko je slavila 32:24 i pokazala kako ima svijetlu budućnost.

"Nadali smo se da će to ovako izgledati, nismo imali baš puno vremena za pripremu, svega dva treninga i pokušali smo što jednostavnije i što brže igrati, ispalo je stvarno dobro. Zadovoljni smo, danas nas očekuje nova utakmica i nadamo se da ćemo ponoviti igru od jučer", kaže Ante Gadža.

Dosta je tu novih igrača kojima treba vremena da pohvataju sve i oslobode se, svjestan je toga i Gadža.

"Neki su tu prvi put i sigurno postoji nekakav pritisak, trema, novi zahtjevi novog izbornika, puno akcija i treba to sve pohvatati. Nije lako, ali jučer su dečki pokazali da vrijede, da svaki ima znanje i uz nešto uigravanja sve će to ići na bolje."

Obranu vidi kao ključ, ako bude na istoj razini kao dan ranije, ne bi trebalo biti problema.

"Kada postoji agresivnost u obrani i kada se dobro igra u toj fazi, to ti daje određeno samopouzdanje u napadu i odmah je lakše igrati. Obrana je stvarno bila vrlo dobra i mislim da je to bio ključ pobjede."

Rezultat ovisi o Hrvatskoj, ako pristup bude dobar, neće biti problema.

"Ovisit će sve o nama, ako ćemo igrati obranu kao jučer i ako će voljni moment biti kao jučer, rezultat bio u konačnici trebao biti sličan."

Susret počinje u 18 sati, a za razliku od prvog dvoboja, u sastavu će biti Fran Mileta i Karlo Godec dok David Mandić i Nikola Grahovac sele na tribine.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!