Vodeni sportovi

Utrke Svjetskog kupa na Jarunu po principu time trialsa

Sportnet, Branimir Korać • petak, 30.04.2021.
Utrke Svjetskog kupa na Jarunu po principu time trialsa
Foto: Pixsell

Ovog petka počinje Svjetski veslački kup 2021. koji se po prvi puta u povijesti održava na zagrebačkom Jarunu...

Svjetska veslačka federacija uz konzultacije s organizacijskim odborom Tokio 2020 i Svjetskom komisijom za veslačke sportaše, preporučila je da se sve utrke održe po principu time trials, što znači da svi veslači kreću sa starta u istoj stazi s vremenskim odmakom.

Prve su na rasporedu sestre Jurković u disciplini dvojac bez kormilara koje sa starta kreću u 10 sati. Nakon njih slijede Braća Sinković u disciplini dvojac bez kormilara sa startom u 10:12, a u istoj disciplini, ali drugoj kvalifikacijskoj skupini nastupit će Karlo Borković i Ivan Vuković u 10:06.

U disciplini dvojac na pariće, Hrvatsku će predstavljati Gordan Milovac i Fran Šuk sa startom u 10:54, te Patrik Papac i Mihael Girotto sa startom u 11:00 sati.

U ženskom samcu, Bruna Milinović nastupit će u 11:06 sati, dok će Damir Martin i Boris Cesarec u samcima nastupiti u 11:18 sati, a David Šain u istoj disciplini u 11:24 sati.

Muški četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Patrik i Anton Lončarić nastupit će u 12:00 sati.

"Organizacijom veslačkog spektakla u ovim izazovnim uvjetima pokazat ćemo da je Hrvatska odgovorna zemlja za velike sportske događaje. Zahvaljujući radu više od stotinu ljudi u organizacijskom timu i nesebičnom trudu velikog broja volontera Jarun je spreman za elitne sportaše koji nam pristižu. Iznimno smo ponosni što će svi oni veslati na našem jezeru. Osobito se radujem nastupima i uspjesima naših hrvatskih veslača i veslačica na domaćem terenu! Još jednom bih pozvao javnost da naše veslače i cijeli događaj prate putem televizijskog prijenosa i društvenih mreža", rekao je Branimir Bašić, predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!