Vodeni sportovi

Jarun spreman za svoje premijerno izdanje u Svjetskom kupu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 30.04.2021.
Jarun spreman za svoje premijerno izdanje u Svjetskom kupu

Najveću pažnju hrvatske javnosti privlače mlade hrvatske nade – sestre Jurković u dvojcu bez kormilara i četverac u sastavu Ukropina, Piton i braća Lončarić...

Malo je ostalo do veslačkog spektakla koji se ovog vikenda održava na Jarunu. Na svjetskom veslačkom kupu posade koje će braniti hrvatske boje su Braća Sinković u dvojcu bez kormilara, Damir Martin i David Šain u samcu, sestre Jurković u dvojcu bez kormilara, četverac u sastavu Ukropina, Piton i braća Lončarić te brojni drugi. Hrvatska na ovom kupu ima najveći broj prijavljenih posada, njih čak 12.

Jarun je zasjao u novom ruhu i spremno dočekao veslačku elitu koja svojim čamcima već lagano pristiže na stazu. Sjajne uvjete sportaši su konačno dočekali, sanacija i uređenje veslačke staze je u roku završeno, a po prvi put je postavljena rampa za pristup jezeru sportašima i veslačima s invaliditetom.

HRT će s pojačanim snagama pratiti natjecanja na Svjetskom veslačkom kupu. Kao "Host broadcaster" odnosno televizija koja osigurava međunarodni signal za sve svjetske TV kuće Hrvatska televizija će pokrivati događaj sa 16 kamera. Uz to, spremni su i posebni uređaji pa će tako na specijalnom katamaranu biti instalirana kamera koja će pratiti veslače na vodi te vozilo na tzv. "trenerskoj cesti" koje će paralelno pratiti veslačke posade svih 2000 metara.

U izravnim prijenosima i posebnim emisijama pratit ćemo 2 dana natjecanja. U subotu 1. svibnja uvodna emisija sa studija na Jarunu započinje u 10 sati, a u 10.15 započinje prijenos polufinalnih utrka. Nedjelja, 2. svibnja dan je finala - uvodna emisija započinje u 10.10 a u 10.30 izravni prijenos finalnih utrka koji će trajati do 13 sati i 40 minuta.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!