Vodeni sportovi

Trener sestara Jurković: 'U Luzernu će odlučiti glava i iskustvo'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.05.2021.
Trener sestara Jurković: 'U Luzernu će odlučiti glava i iskustvo'
Foto: Pixsell

Hrvatska još nikada nije imala veslačice na olimpijskim igrama, a sada se otvorila velika prilika. Sestre Jurković hvatat će u dvojcu bez kormilara vizu u Luzernu. Traže se još dvije posade koje će u Tokio...

Sestre Ivana i Josipa Jurković pokazuju veliki napredak i velikim zaveslajima idu prema gornjem domu svjetskog veslanja. Na Jarunu su briljirale i odnijele pobjedu u dvojcu bez kormilara, a njihov trener Saša Vukojičić žali što nije bila jača konkurencija.

"Nedostajalo je posada. Šteta što nisu došle Španjolke jer bi nam to bio još bolji pokazatelj gdje smo u ovom trenutku, no lijepo je slaviti kod kuće, odveslale su jako dobro. To nam je bilo bitno jer nam slijede kvalifikacije u Luzernu", ističe Vukojičić za Sportske novosti.

U Luzernu je zadnja šansa za uhvatiti Tokio i tu će psiha igrati jako veliku ulogu.

"Glava i iskustvo tu će igrati najveću ulogu i to mi svi naglašavaju. U zadnjih godinu dana, posebno u zadnjih šest mjeseci jako su se uozbiljile i napravile iskorak te mislim da su sada sazrele. U Luzern dolaze Čileanke koje su tijesno izgubile vizu na SP-u od Grkinja, Danska ima novu vrlo jaku posadu, Njemice su također jake, očekujemo i češku posadu iz Zagreba, još ne znamo za Ukrajinke, Ruskinje i Francuskinje."

Dvojac bez kormilara pokazao se puno boljim izborom za sestre nego dvojac na pariće.

"Bila je to njihova želja, ali vidjeli smo na Europskom prvenstvu da im dvojac na pariće ne leži ovako dobro, čamac definitivno nije išao dobro kao u dvojcu bez kormilara."

Do nastupa u Luzernu bit će i dosta razgovora i rada na psihologiji, a pokušat će se popraviti i neke tehničke stvari. Regata u Švicarskoj na rasporedu je za dva tjedna.

"Prije svega ćemo raditi na psihi, u veslačkom dijelu u dva tjedna teško je napraviti više. Još ćemo raditi na tehnici i probati ustabiliti zaveslaj. Moramo paziti da ostanu zdrave, razdoblje s koronavirusom je jako izazovno. Siguran sam da će biti još puno razočaranih ove sezone baš zbog toga, evo i Španjolke iz tog razloga nisu mogle doputovati u Zagreb."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!