Nogomet

UEFA i službeno dopustila 26 imena na popisima za EURO

HINA, Matej Kačan • utorak, 04.05.2021.
UEFA i službeno dopustila 26 imena na popisima za EURO
Foto: AP Images

Nakon višetjednih najava o odluci da će se rosteri ekipa za EURO proširiti na 26 imena, stigla je i službena potvrda iz Uefe. No, izbornici će i dalje za pojedini susret moći prijaviti 23 igrača...

Europski nogometni savez (UEFA) u utorak je objavio da će svaka reprezentacija, sudionica nadolazećeg EURA (11. lipnja - 11. srpnja), moći pozvati 26 umjesto uobičajena 23 nogometaša, kako bi se lakše suočile s rizicima od zaraze Covidom-19 i karantene. S druge strane, samo će 23 igrača biti u zapisniku za svaku pojedinu utakmicu na EURU, precizirala je UEFA u priopćenju za javnost.

Izbornici moraju dostaviti Uefi svoj popis u periodu od 26. svibnja do 1. lipnja, ali između tog datuma i prvog susreta moći će slobodno zamijeniti igrača u slučaju "ozbiljne ozljede ili bolesti", s medicinski ovjerenom dokumentacijom.

Radi jasnoće, igrači koji su pozitivno testirani na Covid-19 ili oni koji su smješteni u izolaciju kao "kontakt zaraženog" spadaju u kategoriju "ozbiljne bolesti", dodaje UEFA. Također, vratare je moguće zamijeniti prije svake utakmice.

Reprezentacije su tijekom Kupa konfederacija 2001. godine prešle s 22 na sada uobičajena 23 nogometaša na velikim turnirima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!