Ostali sportovi

Još četiri paraatletičara među putnicima na Paraolimpijske igre u Tokiju

Branimir Korać, HINA • utorak, 11.05.2021.
Još četiri paraatletičara među putnicima na Paraolimpijske igre u Tokiju
Foto: Pixsell

Odlukom Međunarodnog paraolimpijskog odbora (MOO) temeljem druge kvalifikacijske metode, pozicije sportaša u top šest na 24-mjesečnoj kvalifikacijskoj rang listi za nastup na 16. paraolimpijskim igrama Tokio 2020. godine, Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) je dobio još četiri kvote u paraatletici.

Izvršni odbor HPO-a danas je za evidentne putnike imenovao Velimira Šandora u disciplini disk, Denija Černija u kugli, Zorana Talića u skoku u dalj, te Marijana Presečana u disciplini kugla.

Šandor će tako u Tokiju imati priliku braniti broncu osvojenu na POI u Rio de Janeiru 2016. godine, dok će Talić loviti treću paraolimpijsku medalju nakon srebra osvojenih u Londonu i Riju.

Već ranije nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju su osigurali Mikela Ristoski u skoku u dalj, Ivan Katanušić u disku, Miljenko Vučić u kugli, te Matija Sloup također u kugli.

Treći kvalifikacijski krug, ujedno i posljednji, završava 6. lipnja te prema trenutnim rezultatima možemo očekivati još jedno mjesto za paraatletičara.

"Na kraju ovog dugog, neobičnog i neizvjesnog kvalifikacijskog razdoblja za paraolimpijske igre u Tokiju, broj od sigurnih osam paraatletičara smatram našim velikim uspjehom u ovim teškim sportskim pandemijskim vremenima", kazao je izbornik atletske reprezentacije Damjan Sedić.

Završna prijava za nastup na Parolimpijskim igrama u Tokiju bit će objavljena 1. kolovoza, a do tada hrvatske paraatletičare očekuju nastupi na Međunarodnom atletskom mitingu Dinamo 2021., Europsko prvenstvo u poljskom Bydgoszczu (od 1. do 5. lipnja), te Otvoreno prvenstvo Češke u Olomovcu od 8. do 11. srpnja, te Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2021. koji je na rasporedu 25. srpnja.

Hrvatska nakon završetka ovog kruga kvalifikacija ima ukupno 14 evidentnih putnika za Tokijo i to osam u paraatletici, tri u paraplivanju, po jedan u parataekwondu, paraboćanju i para stolnom tenisu.

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!