Vodeni sportovi

Hrvatska plivačka reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo u Budimpeštu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 14.05.2021.
Hrvatska plivačka reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo u Budimpeštu

Hrvatski plivači s B normama u Budimpešti će loviti olimpijske A norme, a Marin Mogić i Franko Grgić, koji su ih već isplivali, imaju prvi ozbiljan test pred Tokio...

Hrvatska seniorska plivačka reprezentacija otputovala je danas u Budimpeštu, gdje će od 17. do 23. svibnja sudjelovati na Europskom prvenstvu u plivanju. Na prvenstvu će sudjelovati devetero hrvatskih plivačkih reprezentativaca.

"Radujem se Europskom prvenstvu koje dolazi nakon jednog teškog razdoblja za plivače, bez utrka te prilika za napredak i razvoj. Europsko seniorsko prvenstvo prvo je u nizu brojnih natjecanja u predstojećem periodu, u kojem očekujemo dobre rezultate hrvatskih plivača. Ovo će biti odličan test mogućnosti naših plivača. Nadam se da će oni koji su trenutno na olimpijskim B normama pomaknuti svoje rezultate prema A normama", rekao je trener hrvatske plivačke reprezentacije Lovrenco Franičević.

Europsko prvenstvo započelo je u Budimpešti 10. svibnja natjecanjem sinkroniziranih plivača i skakača u vodu i natjecatelja u daljinskom plivanju. Od 17. svibnja kreću i utrke plivača u bazenima u spektakularnoj Dunav Areni, arhitektonskom biseru na obali rijeke u središnjem dijelu Budimpešte. Ovogodišnje prvenstvo održava se s godinom dana odgode, budući da je izvorno bilo planirano za svibanj 2020., ali je zbog pandemije odgođeno. Hrvatskim plivačima poslužit će za pokušaj dostizanja A normi za Olimpijske igre u Tokiju, a Marinu Mogiću i Franku Grgiću, koji su A norme već isplivali, ovo će biti prvi ozbiljniji test pred Olimpijske igre u jakoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!