Ostali sportovi

Još dva finala za hrvatske predstavnike na Europskom paraplivačkom prvenstvu

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.05.2021.
Još dva finala za hrvatske predstavnike na Europskom paraplivačkom prvenstvu

Petog dana na WPS Europskom paraplivačkom prvenstvu koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri hrvatski paraplivači ostvarili su dva finalna nastupa, isplivali dva nova hrvatska i tri osobna rekorda.

Leonardo Renić na 100 metara slobodno (SB5), popravio je osobni i državni rekord te on sada glasi 1:50.98 minuta, a u finalu je zauzeo osmo mjesto. Karlo Knežević je u finalu na 50 metara leptir (S7) uz osobni rekord zauzeo sedmo mjesto.

Matej Petrlić na 100 metara leptir (S10) popravio je osobni i državni rekord na 1:08.98 minuta, što mu je bilo dostatno za 12. mjesto, dok je Dino Sinovčić na 50 metara slobodno (S6), osvojio 11. mjesto, a Tomi Brajša na 50 metara slobodno (S4) deveto.

Izbornik Igor Berislavić osvrnuo se na dosadašnje nastupe hrvatskih paraplivača: „Za sada se možemo pohvaliti da svaki dan natjecanja imamo nastupe u finalnim utrkama. Danas su naši paraplivači ostvarili dva finalna nastupa, dva nova hrvatska rekorda i tri osobna rekorda. Nadam se da će tako ostati i ovog petka i subote. To bi zasigurno bio veliki uspjeh hrvatskog paraplivanja“, zaključio je izbornik Berislavić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!