Ostali sportovi

23 ruskih sportaša dobilo dozvolu za nastup kao neutralni

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 22.05.2021.
23 ruskih sportaša dobilo dozvolu za nastup kao neutralni

Odbor Svjetske atletske federacije (WA) je u subotu odobrio 23 ruskih sportaša da se natječu kao neutralni na međunarodnim natjecanjima čime je broj Rusa koji je dobio odobrenje na natjecanje narastao na 27 ove godine.

Ruska atletska federacija (RusAF) suspendirana je od 2015. godine nakon izvješća Svjetske antidopinške agencije (WADA) koja je pronašla dokaze o masovnom dopingiranju među atletičarima.

Svjetska atletska federacija je u ožujku ponovno ustanovila schemu Autorizirani neutralni atletičar za ruske atletičare koji se nisu dopingirali.

Među tih 27 atletičara su Mikhail Akimenko (skok u vis) i Anželika Sidorova (bacanje koplja), koji su osvojili srebro i zlato na Svjetskom prvenstvu 2019. uz svjetsku prvakinju u skoku u vis Mariijua Lasitskenu.

Svjetska atletska federacija je objavila i da nema ograničenja broja Rusa koji se mogu natjecati kao autorizirani neutralni atletičari na ovogodišnjim međunarodnim natjecanjima, osim na Olimpijskim igrama i drugim prvenstvima.

Do deset ruskih atletičara dobit će dopuštenje da se natječe na Olimpijskim igrama u Tokiju od 23. srpnja do 8. kolovoza ako ispune kriterije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!