Ostali sportovi

Održan ždrijeb odbojkaškog EP, Hrvatska doznala svoju grupu

Sportnet • petak, 28.05.2021.
Održan ždrijeb odbojkaškog EP, Hrvatska doznala svoju grupu

U Helsinkiju je održan ždrijeb skupina za odbojkaško EP koje će se u rujnu igrati u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj, a Hrvatska je došla u grupu s Estonijom, Latvijom, Francuskom, Njemačkom i Slovačkom...

Finska prijestolnica Helsinki bio je domaćin održanog važnog ždrijeba koji je odlučio skupine nadolazećeg odbojkaškog Europskog prvenstva. Hrvatska odbojkašaka reprezentacija nakon šest godina ponovno je izborila odlazak na Europsko prvenstvo koje se od 1. do 19. rujna održava u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj. Hrvatska muška odbojkaša reprezentacija u skupni D je zajedno s Estonijom, Latvijom, Francuskom, Njemačkom i Slovačkom, a igrat će u estonskom Tallinnu.

"Jako sam zadovoljan sa skupinom. Sigurno da su Francuzi favoriti, ali mi se sigurno nećemo zadovoljiti samo plasmanom na Europskom prvenstvu i samim time što smo sudionici već se možemo nositi sa svakom reprezenatcijom u toj skupini. Siguran sam da će naša momčad dati sve od sebe te da ćemo se jako dobro pripremiti za nadolazeće EP", izjavio je Tsimafei Zhukouski, kapetan hrvatske reprezentacije.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu natjecat će se 24 države koje su podjeljene u četiri skupine, u svakoj po šest zemalja. Ove godine nastup na Europskom prvenstvu izborili su: Poljska, Češka, Estonija i Finska koje su i zemlje domaćini. Zatim Srbija, Rusija, Belgija, Italija, Francuska, Slovenija, Njemačka i Ukrajina koje su direktno kvalificirane obzirom na rezultat Europskog natjecanja iz 2019. te Nizozemska, Bugarska, Turska, Latvija, Slovačka, Crna Gora, Portugal, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Grčka i Bjelorusija.

"Mislim da su sve grupe jako zanimljive i teške. Natječu se 24 najbolje momčadi u Europi. Naša grupa s Francuskom i Njemačkom koji su prvi favoriti grupe je prolazna i mislim da imamo lijepu šansu da napravimo dobar rezultat i iskorak hrvatske muške odbojke u Europi. Estonija kao domaćin ekipa je koja je malo ispred ostalih, uz Francusku i Njemačku. Mislim da sa svima možemo kvalitetno igrati. U zadnjoj utakmici s Nizozemskom pokazali smo da možemo parirati i jačim ekipama na njihovom terenu te ih na kraju i pobijediti", istaknuo je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza te dodao:

"Očekujem našu dobru pripremu te da će izbornik napraviti dobru analizu protivnika. Uz dobru pripremu i prijateljske utakmice mogli bismo biti konkurentni za prolaz u drugi krug. Naš cilj ostvaren je samim time što smo otišli na EP, ali svakako ćemo iskoristiti priliku da budemo među šesnaest ili osam najboljih u Europi."

FOTO: HOS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!