Vodeni sportovi

Završeno Europsko prvenstvo u 'Zvijezdi', Hrvati bez odličja

Sportnet, Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Završeno Europsko prvenstvo u 'Zvijezdi', Hrvati bez odličja

Posljednjeg dana jedriličarskog EP u klasi Zvijezda održan je posljednji, sedmi plov u kojem hrvatske posade ipak nisu uspjele ostvariti rezultate koji bi nekima od njih donio barem jedno odličje...

Sedam nije bio sretan broj za hrvatske posade u posljednjem, sedmom plovu, Europskog prvenstva za klasu Zvijezda koje je završeno u Splitu. Iako su uoči posljednjeg dana Tonči Stipanović i Tudor Bilić, Mate Arapov i Ante Šitić te Marin Mišura i Tonko Barač imali šansu popeti se na pobjedničko postolje, sedmi plov nije prošao dobro za hrvatske posade.

Arapov i Šitić stigli su šesti, Mišura i Barač bili su sedmi, a Stipanović i Bilić osvojili su 12. mjesto. Kako se to u jedriličarskom žargonu kaže, jednostavno 'nije dalo'. Zlatnu medalju je još u petak osvojio Talijan Chieffi, srebrni je Nijemac Merkelbach, a brončani je Amerikanac Augie Diaz.

Regata u Splitu bila je prva regata ovakvog ranga koja je emitirana uz izravan prijenos na YouTube kanalu koji je radila tvrtka CROATEL. Na prvenstvu u organizaciji JK Mornar su nastupile ukupno 34 posade, među kojima su i velika jedriličarska imena kao što su Tonči Stipanović, Mare Arapov, Enrico Chieffi, Xavier Rohart te Augie Diaz.

KONAČAN REDOSLIJED: 1. Chieffi/Colaninno 22, 2. Merkelbach/Weise 26, 3. Diaz/Nehammer 32, 4. Juan K./Voltolini 36, 5. ARAPOV/ŠITIĆ 40, 6. STIPANOVIĆ/BILIĆ 43, 7. MIŠURA/BARAČ 43,…20. PERHAT/PERHAT 99,…23. VIŠIĆ/LULIĆ 108…, 26. MARINOVIĆ/AKRAP 135…

FOTO: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!